Pomembno je, da se v spalnici počutimo udobno in sproščeno. Oprema naj bo izbrana po našem osebnem okusu, saj naj bi spalnica odražala naš stil in prinašala občutek miru.

Foto: Dom24
Foto: Dom24

Spalnice in tok energije

Stari Kitajci so verjeli, da pravilna postavitev pohištva in dodatkov vpliva na energijo prostora. Po načelih feng šuja se v spalnici izogibajte ogledalom, kričečim barvam (kot so rdeča, vijolična, modra in črna) ter posteljo postavite ob nosilno steno. Izbira udobne postelje je ključna. Najboljša je postelja iz masivnega lesa, saj nas prizemlji in pomirja.

Prav tako je pomembno, da umirimo gibanje energije (Qi-ja) v spalnici. Da bi zagotovili miren spanec, spite z zaprtimi vrati, postelja pa naj ne bo med vrati in oknom. Če to ni mogoče, poskrbite, da bo okno ponoči zaprto. Spalnica naj bo minimalistična, opremljena le z najbolj nujnim pohištvom in brez nepotrebne navlake.

Kako izbrati omare za spalnico?

Ogledala na zunanjih straneh omar niso priporočljiva, saj prinašajo nemir. Bolje je, da so ogledala na notranji strani vrat omar ali da omaro postavite tako, da ogledal ne vidite iz postelje. V spalnici se izognite navlaki in izberite nekaj funkcionalnih omar. Vgradne omare so odlična izbira, saj jih lahko prilagodite svojim željam z dodatkom predalov, polic in drogov za obešanje.

V manjših prostorih so zelo praktične omare z drsnimi vrati, ki ne potrebujejo dodatnega prostora za odpiranje. Če se odločite za omare s klasičnimi vrati, pazite, da imate dovolj prostora za normalno gibanje po spalnici tudi ob odprtih vratih.

Foto: Dom24
Foto: Dom24

Udobne postelje za kakovostni spanec

Najpomembnejši kos pohištva v spalnici je postelja. Feng šuj priporoča postelje iz masivnega lesa in svetuje izogibanje policam in drogovom pri vzglavju, saj ti elementi prinašajo nemir. Najbolje je, da pri opremljanju spalnice najprej izberete posteljo, nato pa preostalo opremo. Kakovostna postelja s primerno vzmetnico vam bo zagotovila dober spanec.

Pred nakupom vzmetnice in postelje jih nujno preizkusite. Čeprav so spletne recenzije lahko dobre, je bolje, da izdelke vidite in preizkusite v živo, preden se odločite za nakup.

Foto: Dom24
Foto: Dom24

Moderne spalnice brez elektronskih naprav

Tehnologija je že dolgo prisotna v sodobnih spalnicah, vendar jo je bolje omejiti na minimum. Televizija, mobilni telefoni in tablice naj ne bi imeli prostora v spalnici. Pred spanjem je bolje prebrati knjigo ali se pogovoriti s partnerjem, elektronske naprave pa pustite v dnevni sobi. Razmislite o nakupu klasične budilke, da nadomestite svoj mobilni telefon.

Ureditev sanjske spalnice zahteva premišljeno izbiro pohištva, ki vam bo zagotavljalo udobje in mir. V salonu pohištva dom24 ponujamo širok izbor kakovostnega pohištva, ki vam bo pomagal ustvariti idealno spalnico. Odkrijte našo ponudbo na dom24.si in preoblikujte svojo spalnico v oazo miru!

Foto: Dom24
Foto: Dom24