.
Najboljše dobrote za praznike
Chefi, ki so si prikuhali Michelinovo zvezdico, Gregor Vračko, Uroš Fakuč in Uroš Štefelin, svoje znanje, izkušnje in ustvarjalnost spretno vnašajo v svoje izdelke. Njihove vrhunske dobrote iz linije SPAR PREMIUM pa navdušujejo tako mesojedce kot vegetarijance. Pripravite izvrstno praznično pojedino za vsakogar in uživajte v premium okusih.
Za vegetarijance
Če sami uživate meso in se pogosto znajdete pred vprašanjem, kaj pripraviti vegetarijancem za kosilo, imamo rešitev za vas. Michelinov chef Uroš Fakuč je namreč pripravil raviole z dvema različnima nadevoma, ki sta primerna tudi za vegetarijance.
Poskusite SPAR PREMIUM raviole z lisičkami, ki so polnjeni z aromatičnimi gobami lisičkami ter rahlim in bogatim kremastim polnilom iz rikote in albuminske skute. Izdelek je brez palmovega olja, kuhan pa bo v zgolj treh minutah.
Imate raje šparglje? Privoščite si SPAR PREMIUM raviole s šparglji, ki so pripravljeni z nadevom iz aromatičnih špargljev ter z rahlim in bogatim kremastim polnilom iz rikote in albuminske skute. Ne vsebujejo palmovega olja, skuhali pa jih boste v pičlih treh minutah.
Za vegetarijance, ki jedo ribe
Vegetarijancem, ki poleg zelenjave, sadja in nekaterih živalskih izdelkov uživajo tudi ribe, ponudite na primer pečenega brancina iz ribogojnice Fonda po receptu Irene Fonda. Ali rižoto s tepkami, hrenom in dimljeno postrvjo chefa Štefelina. Za predjed pa jim lahko postrežete SPAR PREMIUM namaz s prekajeno postrvjo in z olivami po receptu chefa Uroša Fakuča. Pripravljen je iz slovenske postrvi, pustega svežega sira in smetane. Izdelek je brez konzervansov in ojačevalcev okusa ter ne vsebuje palmovega olja.
Za mesojedce
Zapriseženi mesojedci boste navdušeni nad mesnimi dobrotami, ki so jih za vas pripravili Michelinovi mojstri okusov. Novost med mesnimi jedmi je SPAR PREMIUM chefov piščanec po receptu chefa Gregorja Vračka, ki se ponaša s certifikatom »Izbrana kakovost - Slovenija«. Polnjen je z dimljeno panceto, brusnicami in kostanjem ter ima hrustljavo skorjico in sočno sredico. Izdelek je povsem preprost za pripravo, saj sta posoda in folija za peko že priloženi.
Če imate radi krvavice, si privoščite vrhunsko SPAR PREMIUM krvavico chefa Gregorja Vračka! Polnjena je s slovensko ajdovo kašo, slovenskim ješprenjem in koščki prekajenega mesa. Postrežete pa jo lahko z zeljem ali repo.
Ste za praznično pečenko? Navdušila vas bo SPAR PREMIUM marinirana svinjska krača chefa Uroša Štefelina. Slovensko svinjsko meso brez kože je ročno pripravljeno po posebnem postopku sous vide, pri katerem vakuumirano meso počasi kuhamo pri nizki temperaturi (12 ur pri 72 °C). Rezultat je nežno, sočno in izredno mehko meso. Priprava svinjske krače je povsem preprosta, postrežete pa jo lahko z različnimi prilogami.
Še več idej za praznične jedi
Mojstri okusov, chefi Gregor Vračko, Uroš Fakuč in Uroš Štefelin, so pripravili tudi številne druge jedi. Oglejte si njihove zanimive recepte in mojstrske nasvete za vrhunske jedi, ki jih lahko pripravite sami. V trgovinah SPAR in INTERSPAR pa poiščite in preizkusite tudi ostale izbrane izdelke SPAR Premium Michelinovih chefov. Zajemite praznike z veliko žlico!