Nekatere vasi na Kozjanskem so odrezane od sveta. Foto: RTV SLO
Nekatere vasi na Kozjanskem so odrezane od sveta. Foto: RTV SLO
Najhuje prizadeta območja so Kozjansko, Zgornja Polskava in Tržič. Foto: RTV SLO
Narasle vode so podrle več manjših mostov. Foto: RTV SLO

Neurje je najhuje besnelo na območju Virštanja in Lesičnega, v občinah Podčetrtek in Kozje pa so že vzpostavili krizna štaba. V Dobležiču je plaz odnesel hišo, še ena pa je ogrožena. Več drugih je odrezanih od sveta. Prebivalce so pravočasno izselili. Zaradi slabih razmer imajo tudi reševalci težave.

V Tržiču poplavilo kleti
Pozno popoldne so strele na Gorenjskem zanetile več požarov, na Škofjeloškem pa sta zgorela hlev in kozolec. V okolici Radovljice je pogorelo ostrešje gospodarskega poslopja, v Tržiču je poplavilo številne kleti, sprožili so se tudi zemeljski plazovi, ki zdaj ogrožajo nekaj hiš. Več cest je neprevoznih, voda pa je zajela tudi tovarno Tokos.

Na območju Pijave Gorice in Turjaka se je okoli 15.30 razbesnelo silovito neurje s točo, ki se je razširilo na Grosuplje. Neurje se je razdivjalo tudi nad delom Pohorja in Dravskega polja in povzročilo veliko škode.

Most pod vodo
Na Zgornji Polskavi sta voda in blato zalila stanovanjsko hišo in popolnoma uničila okolico. Voda in blato sta zalila precej stanovanjskih hiš, zalilo pa je tudi osnovno šolo v Zgornji Polskavi. Zaradi izruvanega drevja je zaprta tudi cesta proti Kočnemu na Pohorju. Hudourniki so napolnili potok Polskava, da je poplavil most na cesti Ogljenšak-Zgornja Polskava, narasle vode pa so podrle več manjših mostov. Pri reševanju situacije pomaga 60 gasilcev, je poročala Televizija Slovenija.

Okoli 18. ure je na Dravskem polju med močnim dežjem padala tudi toča. Po prvih podatkih je povzročila škodo na poljščinah in vrtninah, o škodi na stanovanjskih objektih in vdorih vode v kleti pa še ni poročil, je še dodal Radio Slovenija.