Vremenoslovci opozarjajo, da bo močna burja vztrajala še najmanj nekaj dni. Foto: BoBo
Vremenoslovci opozarjajo, da bo močna burja vztrajala še najmanj nekaj dni. Foto: BoBo

Na spletni strani uprave za zaščito in reševanje tako piše, da je v Ajdovščini okoli pol osme ure zjutraj močan veter odkril streho, v težavah pa se je znašel tudi voznik tovornjaka, ki mu je veter v vetrobransko steklo "vrgel" neki predmet in steklo razbil.

Zaradi burje je prepovedan promet:

- na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami,
- na hitri cesti med priključkom Ajdovščina in prehodom Vrtojba za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton,
- na regionalni cesti med Podnanosom in Ajdovščino pa za avtobuse, počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

Zaradi burje, ki piha s sunki, ki lahko dosegajo hitrost tudi do 150 kilometrov na uro, so na regionalni cesti Ajdovščina–Podnanos uvedli zaporo prometa III. stopnje, ki velja za vsa vozila s ponjavami in hladilniki ter avtobuse.

Po podatkih Agencije RS za okolje bo zmerna do močna burja na Primorskem pihala še nekaj dni. Predvsem na območju Vipavske doline bo na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov na uro, opozarjajo in dodajajo, da bo čez dan prehodno malce oslabela in se nato spet okrepila. Predvidoma bo pihala vsaj do sredine tega tedna.