Temperature bodo v naslednjih dneh previsoke za ta čas. Foto: BoBo
Temperature bodo v naslednjih dneh previsoke za ta čas. Foto: BoBo

Nedelja je v notranjosti in na vzhodu države zelo sončna, več oblačnosti bo danes in v ponedeljek na Primorskem, je v pogovoru za Val 202 dejala meteorologinja Veronika Hladnik Zakotnik z Agencije RS za okolje (Arso). Zapihal bo jugozahodni veter, današnje temperature pa bodo med 17 in 23 stopinjami Celzija, kar je res toplo in prijetno.

Tudi v ponedeljek bo deloma sončno, več oblačnosti bo na Primorskem. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla. Jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 14, najvišje dnevne okoli 20 stopinj Celzija. Vetra v ponedeljek ne bo, je dodala Hladnik Zakotnik.

"V torek bo v višjih legah zapihal severovzhodni veter, ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja. Torek tako prinaša sprememba tipa oblačnosti. Razjasnilo se bo namreč na Primorskem, nizka oblačnost pa bo bolj vztrajna v notranjosti države," je dejala meteorologinja.

Temperature od torka do četrtka se bodo gibale med 15 in 19 stopinjami Celzija. Padavin pa v prihodnjih dneh ni pričakovati.

Ob koncu prihodnjega tedna bo še kakšno stopinjo hladneje. "Res se bo ohladilo, a kakšna stopinja manj pa tudi slana za začetek novembra nista posebnost. Temperature bodo naslednji konec tedna od 5 do 10 stopinj Celzija, tako da bomo šli v bolj normalno stanje," je dodala.