Toča je spet prizadela Štajerce. Foto: MMC RTV SLO/Moj splet/aljazb
Toča je spet prizadela Štajerce. Foto: MMC RTV SLO/Moj splet/aljazb
Toča je povzročila veliko škode na posevkih in vrtninah.Foto: V. Kovač
Zaščita pred točo
Neurja so spet tu

V Murski Soboti je nevihta z močnim vetrom in s točo ruvala drevesa in lomila veje, oklestila pa je tudi pridelke na vrtovih, poročajo MMC-jevi uporabniki. Zaradi polomljenih dreves sta regionalni cesti Radenci-Petajci in Veržej-Dokležovje zaprti. MMC-jevi bralci navajajo tudi, da je debela toča klestila v Gornji Radgoni.

Šolarji tik pred počitnicami brez strehe nad glavo
Hudo neurje z močnim dežjem je prizadelo skoraj celotno Pomurje. Veter je polomil številna drevesa, ki so padala na avtomobile in povzročala škodo. Neurje je odkrilo streho murskosoboške enote Telekoma, streho osnovne šole v Krogu in na novejšem delu zgradbe četrte osnovne šole v Murski Soboti.

V Šentilju brez električne energije
Več škode je bilo po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje storjene tudi v občini Šentilj. V Zgornji Velki se je podrl drog za električno napeljavo, zaradi izpada daljnovoda pa je ostal Šentilj z okolico brez električne energije. Poleg tega sta poškodovani tudi strehi dveh stanovanjskih hiš.

V občini Kungota je toča poškodovala ostrešja stanovanjskih objektov v več tamkajšnjih vaseh, podobno tudi v občini Pesnica. V Polički vasi je na cestišče padlo podrto drevo. Slabo jo je odnesel tudi Maribor. V ujmi je bila poškovana streha v Gaju nad Mariborom in na eni od mariborskih ulic. Meteorna voda je zalila tudi nekaj kletnih prostorov, med drugim objekta, kjer ima sedež rektorat mariborske univerze.

Meteorne vode s Štajerske na Koroško
Zaradi močnih padavin je prišlo do poplav meteornih voda v Radljah ob Dravi, v Gortini v občini Muta je zalilo klet stanovanjske hiše, neurje s točo pa je prizadelo tudi občino Dravograd.

Oglejte si animacijo radarske slike padavin.
Vir: Arso


Ste tudi vi neurje ali točo ujeli v svoj objektiv ali kamero? Delite fotografije in posnetke z drugimi na Mojem spletu.


V sredo popoldne se bo zjasnilo
V sredo dopoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod bo še rahlo deževalo, popoldne pa se bo delno zjasnilo. Burja na Primorskem bo dopoldne oslabela.

Spremljajte informacije o vremenu tudi na MMC-jevem vremenskem podportalu.


Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 21 do 24, na Primorskem okoli 27 stopinj Celzija.

M. N./A. K. K.

V galeriji si lahko ogledate fotografije posledic neurja, ki so jih na Moj splet naložili naši uporabniki. Video neurja pa je naš uporabnik primek21 naslovil z "ko se nebo odpre".



Zaščita pred točo
Neurja so spet tu