Foto: Prvi
Foto: Prvi

V časih predsedovanja mislinjskemu društvu kmetic se je članstvo povečalo za dvakrat. Svoje poslanstvo nadaljuje tudi zadnja leta, ko je postala invalidka in je s pozitivnim pristopom do življenja navdih tudi vsem drugim.

Izjemen je njen življenjski prispevek na področju kmetijstva in postati kmetica leta je zanjo posebna čast. Zadnja leta je invalidka, živi na kmetiji na Kozjaku nad Mislinjo.

"Sem res srečna, vesela za to veliko prestižno priznanje, čeprav to ni namenjeno samo meni, ampak vsem kmeticam v Sloveniji in vsem ženskam na podeželju in seveda tudi mojima sokandidatkama."

"Kmetica leta pomeni priznanje za plodno delo, življenjsko delo na področju kmetijstva, na področju domače kmetije in tudi v javnem življenju, da se ohranjajo kulturne dediščine, se prepeva, da živijo ta naša društva," pravi predsednica Zveze kmetic Slovenije Irena Ule. V mislinjskem društvu so na Majdo Sinreich zelo ponosne. "Veliko nam pomeni, me smo res vesele, da imamo kmetico leta, s tem se vidi, da tudi društvo dobro dela, da smo cenjene, prepoznavne, pa rade imamo našo Majdo," je dejala Jožica Jeromel. "Da je zlatega srca. Imava pa isto mišljenje. Ko se pokličeva, kaj bo katera kuhala, se zasmejiva, saj kuhava enako," je dodala Brigita Jehart.

In ker se dobro z dobrim vrača, ji skušajo kmetice zdaj pomagati pri nakupu proteze za nogo.