Boste tudi vi ohladitev iskali v vodi? Foto: BoBo
Boste tudi vi ohladitev iskali v vodi? Foto: BoBo
Bled
Blejsko jezero ima 22 stopinj. Foto: BoBo
Gneča na cestah

Po napovedih vremenoslovcev bo ta konec tedna večinoma jasno - izjema je le severozahod države, kjer se lahko danes pojavi kakšen oblak, v ponedeljek pa lahko tudi zagrmi.

Temperature bodo v naslednjih dneh poletno vroče - dvignile se bodo tudi do 34 stopinj Celzija -, podobno pa kaže tudi za prihodnji teden. Vmes se bo za kakšen dan morda malce ohladilo (na od 27 do 29 stopinj), nato pa bo sonce znova pokazalo svojo moč, je zjutraj za Radio Slovenija dejal Brane Gregorčič.

Vse "poletne" informacije dobite tudi na MMC-jevem portalu:

- Vremenska napoved

- Stanje na cestah

- Temperature morja

- Slovenska kopališča

Vremenoslovci ob tem opozarjajo, da bo vpliv vremena na počutje zaradi visokih temperatur precej obremenilen, kar bodo občutili predvsem bolj občutljivi in starejši. Na agenciji za okolje zato priporočajo večjo previdnost, predvsem sredi dneva in popoldne. UV-indeks bo sredi dneva po nižinah 9, v gorah pa 10.

Morje ima 24 stopinj, Blejsko jezero 22
Prijetno toplo je tudi že slovensko morje - včeraj so izmerili 24 stopinj, danes pa lahko pričakujemo, da bo voda še za kakšno stopinjo toplejša, je še pojasnil Gregorčič. Ob hrvaški obali se lahko namakate v vodi, ki ima od 21 do 23 stopinj, podobno temperaturo pa so izmerili tudi v Blejskem jezeru - 22 stopinj.

Veterinarska uprava RS (Vurs) lastnike živali naproša, da so v teh vročih dneh pri skrbi za svoje živali še dodatno pozorni. Skrbniki naj bodo pozorni zlasti na zagotavljanje zadostne količine zdravstveno neoporečne vode, ustrezno zračenje in zaščito pred neposrednim soncem.

Na cestah je pričakovati gnečo
Mnogi bodo ohladitev iskali tudi ob morju in v drugih turističnih krajih, zaradi česar je pričakovati zgoščen promet proti Primorski in mejnim prehodom s Hrvaško. Promet na primorski avtocesti pa so dopoldne upočasnili tudi podizvajalci pri projektih gradnje avtocest.

Gneča na cestah