Na območju Maribora je zobe znova pokazala toča. Foto: MMC RTV SLO
Na območju Maribora je zobe znova pokazala toča. Foto: MMC RTV SLO
Vreme
Oranžna barva: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Foto: MMC RTV SLO
Na Štajerskem pustošilo neurje

Največ preglavic je nevihta z močnim vetrom povzročila v občinah Maribor in Duplek, od koder poročajo o podrtih drevesih in prekinjenih električnih vodih. Na območju Šentilj je ostalo brez električne energije 444 odjemalcev, na območju občine Duplek pa 1.700 odjemalcev. V Prekmurju je največ škode povzročeno na območju občine Sveti Jurij ob Ščavnici, kjer je veter odkrival strehe, v štirih vaseh pa so prebivalci ostali brez elektrike.

Ste tudi vi neurje ali točo ujeli v svoj objektiv ali kamero? Delite fotografije in posnetke z drugimi na Mojem spletu.

V občini Maribor je močan sunek vetra odkril deset metrov slemena na stanovanjskib hiši, več streh pa je odkrilo tudi v občini Sveti Jurij ob Ščavnici. Ponekod na Štajerskem in Koroškem je klestila tudi toča, a večje škode ni povzročila. Veter je razkrival hiše še v občinah Ptuj, Ormož in Sveti Tomaž.

Spremljajte informacije o vremenu tudi na MMC-jevem vremenskem podportalu.

V petek najprej oblačno, nato se bo zjasnilo
V petek bo dopoldne še zmerno do pretežno oblačno, ponekod v severni Sloveniji bodo posamezne plohe. Popoldne se bo postopno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju okoli 15, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem okoli 26 stopinj Celzija.

M. N./A. M.

Na Štajerskem pustošilo neurje