Ogenj je večinoma pogašen, preostanek mora pogasiti dež. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Ogenj je večinoma pogašen, preostanek mora pogasiti dež. Foto: freedigitalphotos.net

Gasilci si zdaj prizadevajo, da ga do večera pogasijo in v prihodnjih dneh prepustijo gasilskim stražam. Po besedah vodje intervencije Leona Behina so s torkovo akcijo pogasili celotni zahodni, severni in vzhodni rob požarišča, na južnem delu prizadetega območja in v njegovi sredini pa so ostala še posamezna žarišča, ki jih do večera prav tako nameravajo pogasiti.

Požar nikogar in ničesar več ne ogroža, tudi neposredne nevarnosti za njegovo širjenje ni več. Požarišče bodo v prihodnjih dneh opazovali in pregledovali tudi iz zraka, hkrati pa pričakujejo še kakšno tlenje in dim, ker gre ponekod za povsem nedostopen teren, kar bodo lahko pogasile šele prve obilnejše padavine, je še povedal Behin.
Ogenj spet vzplamtel na Primorskem
Znova pa je izbruhnil požar pri Orleku na meji med Slovenijo in Italijo v občini Sežana, ki so ga sicer v torek že pogasili. Požar naj bi bil podtaknjen in je zaradi presušene trave znova zagorelo na več mestih.
Požar je po besedah poveljnika poklicne gasilske enote Sežana Draga Počkarja trenutno že pod nadzorom, gasilci pa ga bodo nadzorovali še nekaj dni in namakali kritične točke.