Severni Jadran so zajeli močni nalivi (fotografija je simbolična). Foto: Pixabay
Severni Jadran so zajeli močni nalivi (fotografija je simbolična). Foto: Pixabay

Na otoku Krk so od četrtka do davi gasilci opravili 23 intervencij. Večina jih je bilo povezanih s črpanjem vode iz poplavljenih zgradb. Gasilci so odstranjevali tudi nanose zemlje in kamenja s ceste in izvlekli dve vozili, ki sta zapeljali v naraslo vodo, je povedal poveljnik gasilske enote Krk Goran Grubišić.

Trenutno je najtežja situacija v bližini mesta Krk, kjer poplavlja narasla podtalnica. Naraščanje vode s črpanjem zadržujejo gasilci, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Sorodna novica Podrta drevesa in poplavljeni objekti v nalivih in vetru. Vreme se bo v soboto umirilo.

Po podatkih hrvaškega hidrometeorološkega zavoda (DHMZ) je do 8. ure v predhodnih 24 urah v mestu Krk padlo 168 litrov dežja na kvadratni meter, medtem ko so v Malinski izmerili 72 litrov, v zračni luki poleg Omišlja pa 77 litrov.

Gasilci so zaradi poplav že v četrtek večkrat posredovali tudi v Umagu in Novigradu.
Zaradi obilnega dežja o poplavah prav tako poročajo iz Furlanije - Julijske krajine, kjer so za danes izdali rumeno opozorilo.

V Lignanu je voda v četrtek poplavljala ceste. Stanje se je davi umirilo. Iz več krajev v okolici so poročali o vdiranju vode v hiše in kleti, ponekod so bili poplavljeni podvozi.

Tudi v Trstu je bilo v četrtek za kratek čas poplavljenih nekaj ulic, je poročal Primorski dnevnik.