Po nižinah bo (morda) rahlo snežilo v četrtek, a snežne odeje ne bo. Foto: MMC RTV SLO
Po nižinah bo (morda) rahlo snežilo v četrtek, a snežne odeje ne bo. Foto: MMC RTV SLO

"Druga polovica tedna bo občutno hladnejša. Temperature bodo čez dan verjetno malo nad lediščem. Zdaj je bilo preveč toplo, bistveno nad povprečjem," je dejal dežurni vremenoslovec Andrej Pečenko. Poudaril je, da je novembra še zgodaj za močnejše sneženje, so pa bile temperature po navadni nižje.

Pečenko: Snežne odeje ne bo
Napovedal je, da bo v nedeljo snežilo nad 1000 metri, močnejšega vetra po nižinah ne bo, v višinah pa bo prevladoval jugozahodni veter. "Čisto po nižinah ne bo snežilo," pravi Pečenko in dodaja, da tudi v četrtek, ko se bo ozračje ohladilo, več kot naletavanja snega oz. rahlega sneženja ne bo. "To ne bo naredilo ne vem kakšne snežne odeje," pojasnjuje.

Drugače pa je v visokogorju, saj bo po Pečenkovih besedah tudi na Krvavcu verjetno zapadlo nekaj snega. "Danes je bilo na Voglu 16 centimetrov snega, na Kredarici 23," je dejal.

Konec tedna lahko poplavlja morje
Po podatkih agencije za okolje lahko v soboto med sedmo in deveto uro dopoldne nastopi povišano plimovanje morja v osrednjem in južnem Jadranu. Morje bo ob tem na mareografski postaji Koper Kapitanija preseglo opozorilno vrednost 295 cm in lahko doseže višino med 310 in 320 cm.

Povišano plimovanje morja je mogoče pričakovati tudi v nedeljo in ponedeljek, ob tem pa bo morje poplavilo nižje dele obale, pa so sporočili iz Centra za obveščanje RS.