Močan veter je ruval drevesa. Foto: MMC RTV SLO
Močan veter je ruval drevesa. Foto: MMC RTV SLO

Na Štajerskem je bilo najhuje na območju Ruš, Hoč, Svete Ane in v samem Mariboru, kjer je veter ruval drevesa in prometne znake ter podiral električne drogove, meteorna voda pa je zalila številne ceste ter kleti v stanovanjskih in poslovnih stavbah.

Zalilo je tudi del mariborskega Kliničnega centra in razkrilo del strehe na poslopju. 15-minutno neurje je tokrat prizaneslo Dravski dolini, je poročal Radio Slovenija.

Močan naliv v Pomurju
O močnem nalivu, ki ga na srečo nista spremljala toča in orkanski veter, poročajo tudi iz Pomurja. Huje pa je bilo na Ptujskem in Ormoškem, kjer se je proti večeru dodobra razdivjalo neurje z obilnim dežjem in silovitim vetrom. Kot so povedali na regijskem centru za obveščanje Ptuj, je veter podiral drevesa in odkrival strehe, ponekod je v kleti vdrla meteorna voda.

Toča na Koroškem
Neurje z debelo točo je včeraj popoldne divjalo tudi v delu Koroške. Poškodovana so številna vozila in kmetijski posevki, nekaj gmotne škode pa je nastalo tudi na poslopjih. Najhuje je bilo na območju Pameč, kjer je toča poškodovala ostrešji dveh gospodarskih poslopij.

B. R.