Torkov prizor iz Ljubljane. Foto: MMC RTV SLO/Adrian Pregelj
Torkov prizor iz Ljubljane. Foto: MMC RTV SLO/Adrian Pregelj
Sorodna novica Po državi znova neurja: v Ljubljani več kot 100 intervencij, zalivalo je kleti in podiralo drevesa

V torek se je v manj kot pol ure nad Ljubljano razvila zelo močna nevihta, ki je prinesla močne nalive, nekaj zrn toče in močne sunke vetra – vse tja do 60 kilometrov na uro. Za Bežigradom je padlo 43 milimetrov dežja, kar predstavlja 35 odstotkov mesečnega povprečja padavin, je poročala TV Slovenija.

"Včeraj je šlo za splet okoliščin. Več dejavnikov je prispevalo k temu, da je nastala tako močna nevihta. Prevladoval je šibak vzhodni veter v spodnji zračni plasti. Ozračje je sicer včeraj bilo malce osveženo, vendar se je Ljubljana kot mesto z bližnjo okolico včeraj vseeno segrela na 30 stopinj Celzija," je za TV Slovenija povedal Branko Gregorčič z agencije za okolje.

"Nekakšno merilo za pojav vremenske ujme, vsaj naše interno, je 20 milimetrov v pol ure. Včeraj pa je bilo 43 mm," je dodal Gregorčič.

Nevihte znova v četrtek popoldne

Znova se bo pooblačilo zvečer in v noči na četrtek. Za četrtkovo popoldne vremenoslovci napovedujejo, da bodo nevihte prehodno zajele večji del države, pa tudi vse sosednje pokrajine.

Nad Ljubljano se je razbesnelo neurje

Toča v Vipavski dolini

Močna toča, ki je včeraj popoldne klestila v Vipavski dolini, je povzročila precej škode na kmetijskih pridelkih. Še posebej hudo pa je bilo v okolici Šempasa. Precej škode je predvsem v vinogradih in na njivah. Nevihte so divjale tudi drugje po državi, na Štajerskem so neurja podirala drevesa, poškodovanih je bilo nekaj objektov.

Več v videoprispevku: