Foto: AP, montaža: Tina Kosmos
Foto: AP, montaža: Tina Kosmos
Sorodna novica LeBron James na vrhu večne lestvice zamenjal Jabbarja

Legendarni Kareem Abdul Jabbar je 5. aprila leta 1984 na vrhu strelcev Lige NBA prehitel Wilta Chamberlaina in tam vztrajal skoraj 39 let, vse dokler ga ni v noči na sredo prehitel prav LeBron James.

Ob tej priložnosti smo vam v okviru rubrike MMCpodrobno pripravili niz člankov, ki predstavljajo enega najvplivnejših igralcev. Prinašamo vam različne vsebine: košarkarski trener Luka Bassin je v podkastu SOS-odmev podal splošno oceno, v posebnem članku sta svoj spomin delila Boštjan Nachbar in Primož Brezec, ki sta proti Jamesu igrala tako na klubski kot reprezentančni ravni.

Ponujamo vam še druge vsebine: preberete lahko portret nekdanjega rekorderja, pripravili smo vam še peščico statističnih podatkov novega kralja strelcev, fotozgodbo o Jamesovem življenju v 23 podobah, v kvizu lahko preverite svoje znanje o manj znanih dejstvih iz njegovega življenja, podoživite lahko vseh deset finalnih serij, v katerih je zaigral, poseben članek pa smo namenili tudi odmevni TV-oddaji, s katero je usodno zamajal temelje Lige NBA.