Alja Brglez je v MMC-jevi klepetalnici odgovorila tudi na vprašanje, zakaj voliti Boruta Pahorja.
Alja Brglez je v MMC-jevi klepetalnici odgovorila tudi na vprašanje, zakaj voliti Boruta Pahorja. "Ker bo dober predsednik," je zatrdila. Foto: MMC RTV SLO

"Borut Pahor je povsem obrnil optiko gledanja na predsednika republike, morda na politika na splošno; s tem ko gre med ljudi kot njim enak, ko si mora torej sam zagotoviti njihovo pozornost in naklonjenost, se jim približa na povsem drugačen in za politiko očitno povsem nov način, a hkrati tudi sam od njih dobi veliko več," je povedala v naši klepetalnici.

Brglezova je prepričana, da je zdaj že jasno, da bosta za zmago na volitvah za predsednika republike potrebna dva kroga. "Od nekdaj je pa jasno, da je treba za zmago prepričati volivce/volivke in ne javnomnenjske raziskave," je dodala.

Pahorjeva svetovalka si sicer želi, da bi na predsedniške volitve tokrat prišli tudi tisti, ki sicer ne volijo - zdi se ji, da je med takšnimi veliko mladih, zato bi rada, da bi se mladi začeli zavedati, da so volitve namenjene prav njim. Podpira tudi uporabo novih medijev, kot sta Twitter in Facebook, saj se "na ta način v debate, ki se tičejo vseh (in politika naj bi bila prav to, urejanje javnih in skupnih reči za vse in vsakogar), vključi še kdo, ki se sicer ne bi".

Med uradno kampanjo pred predsedniškimi volitvami v klepetalnici MMC-ja gostimo predstavnike volilnih štabov. Poleg Alje Brglez je bil v naši klepetalnici tudi Igor Pribac iz volilnega štaba Danila Türka. Iz štaba Milana Zvera pa smo povabili Barbaro Brezigar.