Pahorjev štab se je v oceni podpore malce uštel. Foto: BoBo
Pahorjev štab se je v oceni podpore malce uštel. Foto: BoBo

Predsedniški kandidat Borut Pahor je danes prejel pismo podpore francoskih socialistov, ki upajo na njegovo zmago v drugem krogu volitev 2. decembra, so zapisali v Pahorjevem štabu. Ob tem so dodali, da je to tudi želja francoskega predsednika Françoisa Hollanda in premierja Jean-Marca Ayraulta.
A iz pisma, ki ga je objavila Mladina, je razvidno, da francoski socialisti s Pahorjem delijo "misel o Evropi, kjer potreba po socialni demokraciji, zaradi dobrobiti ljudi in kot izhod iz krize, še nikoli doslej ni bila tako močno izražena". Dodajajo, da si za to prizadevajo tudi v PS-ju in PES-u ter da je to tudi želja Hollanda in Aryaulta.
"Lahko računaš name, da bom tvoj ambasador našemu predsedniku Françoisu Hollandu," pismo sklene Jean-Christophe Cambadelis, sekretar francoskih socialistov za evropske in mednarodne zadeve. Od tujih državnikov so Pahorju doslej med drugim izrazili podporo tudi nekdanji nemški socialdemokratski kancler Gerhard Schröder, predsednik Evropskega parlamenta Martin Schultz in sopredsednik Evropske zelene stranke Reinhard Hans Bütikofer.