Borut Pahor, Danilo Türk in Milan Zver se borijo za predsedniški položaj. Foto: STA
Borut Pahor, Danilo Türk in Milan Zver se borijo za predsedniški položaj. Foto: STA

O tem, kako poteka volilna kampanja, komu kaže najbolje in ali bo Danilu Türku uspelo zbrati celo dovolj glasov za zmago v prvem krogu, se je Marcel Štefančič jr. v Studiu City pogovarjal s poznavalci Tanjo Starič, Samom Uhanom in Sebastjanom Jeretičem.

Samo Uhan je prepričan, da bo za izid volitev pomembno, kaj se bo zgodilo s Türkovima izzivalcema. Po njegovih besedah imata tako Borut Pahor kot Milan Zver "težave z vladama". Pahor ima težave s prejšnjo vlado, ki je razpadla, ker je ni znal poenotiti - kar je zdaj njegov slogan -, Zver pa ima težave, "ker ni zmožen tiste minimalne distance do aktualne vlade, ki bi ga naredila predsednika vseh Slovencev".

Pri tem je novinarka Tanja Starič opozorila, da bo prihodnji teden kampanje odločilen. "Kampanja je letos zelo posebna, zelo drugačna od prejšnjih," pravi in dodaja, da so tokrat soočenja zelo pomembna.

Sebastjan Jeretič se z njo ne strinja - meni namreč, da bi soočenja na volivce morda vplivala le, če bi bila pol ure pred samimi volitvami. Veliko pomembneje je, pravi Jeretič, kaj kandidati naredijo po soočenju, glede česar pa ugotavlja, da druga dva kandidata (torej Pahor in Zver) sploh ne vodita medijske kampanje. "Kar pa gre vse na roko Danilu Türku," pravi.

Kako kaže predsedniškim kandidatom?
Kako kaže predsedniškim kandidatom?