Zver kandidira s podporo SDS-a in NSi-ja. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Zver kandidira s podporo SDS-a in NSi-ja. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Milan Zver je evropski poslanec, ki za predsednika republike kandidira s podporo dveh pomladnih strank (SDS in NSi). Kot svojega političnega vzornika izpostavlja voditelja Demosa, Jožeta Pučnika.

"Za svoje ideale je bil pripravljen tvegati praktično vse. Morali bi bolj poznati njegovo zgodovino. Sedaj ni časa ne prostora, da bi to utemeljil. Zagotovo bi si Pučnik prizadeval za uspešnejšo tranzicijo, na katero bi imele stare mreže moči oziroma stara nomenklatura, ki je bila pri koritu, manjši vpliv," je zapisal v klepetu.
Tudi Janši bi jasno povedal, kaj ga moti
"Ne glede na to, kdo bi bil predsednik vlade, bi korektno sodeloval z njim. Živimo v času, ki zahteva enotnost, ne pa metanja polen pod noge. Prva naloga PR je povezovanje. Če bi premier, ki izhaja iz moje politične opcije, deloval v nasprotju z mojimi pričakovanji, bi mu to tudi jasno povedal," je dejal o tem, da izhaja iz politične opcije SDS-a.
Včasih se v politiki počuti kot v ringu
"Včasih se človek v politiki res počuti, kot da je v ringu. Čeprav sem Zver:) mi gladiatorski spektakel ne ustreza. Z zdravjem je hvala bogu v redu," je komentiral zahtevnost volilne kampanje in politike na splošno.

Na MMC-ju smo v sklopu kampanje pred predsedniškimi volitvami na klepet povabili vse tri kandidate. Za zdaj se je na vabilo odzval le Zver.

Javnomnenjske ankete mu konsistentno kažejo uvrstitev na tretje mesto (za Danilom Türkom in Borutom Pahorjem), hkrati pa mu podpora narašča. Sam ob pomoči Barbare Brezigar pravi, da se bomo v nedeljo tem izidom nasmehnili. Trdno namreč verjame, da se bo uvrstil v drugi krog in zmagal, je še zapisal v klepetu. Prvo stvar, ki jo bo naredil kot morebitni novoizvoljeni je, da bi povabil vse prvake strank in sindikatov na iskanje minimalnega konsenza za izhod iz krize.