Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Gorenjska slovi po štrukljih, čeprav so vseslovenska jed
Začnimo z uganko. Za katero jed gre, če kuhar reče, da bo nadev iz »nacufane« govedine in tartufov? Ali ste že slišali? »To bodo posebni štruklji, ki jih pripravljamo za movember,« pravi mojster Peter Vogelnik iz štrukljarnice Moji štruklji Slovenije. S štruklji je začel pri osemnajstih letih v Domu na Kofcah. Planinci sicer največkrat naročijo čokoladne in borovničeve. »V naši družini pa komaj čakamo na pomladne drobnjakove štrukeljce na »župci,« v smehu doda inženirka živilstva Kristina Frlic iz Biotehniškega centra v Naklem. Kakšni pa so gluhi štruklji? Pokrovko nad slanim kropom je odmaknil Iztok Konc. Foto: Štrukljarnica Moji štruklji Slovenije
231 epizod
Pogovorimo se o hrani! Tema, pri kateri – razen morda sestavin – vsekakor ne bomo metali vsega v isti lonec! V oddaji Pod pokrovko na Prvem bomo hrano postregli s priokusom gastronomije, sociologije, umetnostne zgodovine, filozofije in še česa.
Gorenjska slovi po štrukljih, čeprav so vseslovenska jed
Začnimo z uganko. Za katero jed gre, če kuhar reče, da bo nadev iz »nacufane« govedine in tartufov? Ali ste že slišali? »To bodo posebni štruklji, ki jih pripravljamo za movember,« pravi mojster Peter Vogelnik iz štrukljarnice Moji štruklji Slovenije. S štruklji je začel pri osemnajstih letih v Domu na Kofcah. Planinci sicer največkrat naročijo čokoladne in borovničeve. »V naši družini pa komaj čakamo na pomladne drobnjakove štrukeljce na »župci,« v smehu doda inženirka živilstva Kristina Frlic iz Biotehniškega centra v Naklem. Kakšni pa so gluhi štruklji? Pokrovko nad slanim kropom je odmaknil Iztok Konc. Foto: Štrukljarnica Moji štruklji Slovenije
Neveljaven email naslov