Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 9. feb. 2021

Val 202 • Tor, 9. feb.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Odkar je vse skupaj pospešilo gibanje #MeToo ter ob akademskih aferah spolnega nasilja, o katerih se zadnje čase govori v soseščini in, glej hudiča, tudi doma, se spodobi in je pravično, da ob tem pretehtamo tudi svoje vedenje. Generaciji naših očetov se je meseno ogovarjanje sodelavk, morda celo dotikanje, zdelo nekaj čisto normalnega, danes pa je lahko najmanj mobing, če ne celo spolno nasilje, če Mojci iz kadrovske rečeš miška. In prav je tako. Nebuloze pa tokrat zanima, ali se danes na delovnem mestu, v šoli ali službi še soočate s čimer koli, kar bi spominjalo na seksistično diskriminacijo, spolne šege prejšnjih časov ali spolno nasilje? Ali se spodobi, da sodelavka komentira sodelavčev biceps, on pa njene noge? Kdaj je to (že) spolno nasilje? Kje je danes za vas meja? Kaj se ne bi smelo več početi, pa se vendarle dogaja? Kaj podobnega v teh časih doživljate dekleta in žene? Kje ste, gospodje dragi, sami sebe ujeli na tankem ledu? In ne nazadnje: kje je točka, ko lahko rečemo tudi to, da pretiravamo?

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev.

V dopoldanskem Navalu na šport se preselimo na svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. V Cortini tokrat dvojni program. Rokometaši nadaljujejo z ligo prvakov, aktualne novice pa prihajajo tudi iz Avstralije, kjer se nadaljuje prvi letošnji teniški grand slam.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju sta na sporedu superveleslalomski preizkušnji v ženski in moški konkurenci. Najprej se bodo za drugi komplet kolajn pomerile alpske smučarke.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Od leta 2018 je bilo na Hrvaško iz Slovenije vrnjeno 25 tisoč oseb. V Evropskem parlamentu so predstavili Črno knjigo "pushbackov", ki vključuje tudi primere iz Slovenije. Zaradi skrb vzbujajočih in vse pogostejših izgonov ter nezakonitih vračanj beguncev in prosilcev za azil na evropskih kopenskih in morskih mejah UNHCR, Visoki komisariat Združenih narodov za begunce poziva države k takojšnjim preiskavam in zaustavitvi teh praks. Medtem se Frontex umika iz Madžarske. Kaj se dogaja na področju migracijske politike v Evropski uniji?

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju sta na sporedu superveleslalomski preizkušnji v ženski in moški konkurenci. Ženski prizkušnji sledi še moški superveleslalom.

Ob 40. obletnici razstave Od skice do lutke v Bežigrajski galeriji 1 in ob dvajsetletnici delovanja Mini teatra se na tokratni razstavi predstavljata avtorici ploskih lutk in likovnih zasnov za lutkovne predstave, Iva-Matija Bitanga s predstavo Hlapič in Ana Viktorova s predstavo Pravljica o carju Saltanu.

Iva Marušič: Predmeti v magmi
Umetnica, ki se je leta 2014 prvič predstavila v Bežigrajski galeriji 2, na tokratni razstavi predstavlja izbor večjih slik povečini na platnu.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Odzivi s svetovnega prvenstav v alpskem smučanju, uvod v domače svetovno prvenstvo v biatlonu in začetek spomladanskega dela nogometnega prvenstva prepletemo v pester popoldanski Naval na šport.

V oddaji Mini koncert bomo predvajali del koncertnega posnetka domače zasedbe NoAir z njenega lanskega nastopa na festivalu Poletje z biseri.

Zečer bomo pospremili tekmo celjskih rokometašev v ligi prvakov. Na domači tekmi z Zagrebom je v želji po napredovanju v izločilne boje zmaga obvezna. Celjani pa so po premoru dobro formo nakazali z zmago v Nantesu.

Društvo kočevskih glasbenikov ne miruje že od leta 2012. Kot vsako leto so njegovi člani tudi lani nabrali štirinajst skladb, ki nihajo od metala in rocka do popa, kantavtorske glasbe in elektronike ter jih uvrstili na deveto zbirko Kočevje špila… in svet se vrti. O izzivih, ki jih pred ekipo postavilo koronsko leto, Nika Stefanišin in Nejc Čurič v oddaji Na sceni ob 20.00. Uro kasneje pa vas k debati v Toplovodu povabi Miha Šalehar.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Društvo kočevskih glasbenikov ne miruje že od leta 2012. Kot vsako leto so njegovi člani tudi lani nabrali štirinajst skladb, ki nihajo od metala in rocka do popa, kantavtorske glasbe in elektronike ter jih uvrstili na deveto zbirko Kočevje špila… in svet se vrti. O izzivih, ki jih pred ekipo postavilo koronsko leto, pa več Nika Stefanišin in Nejc Čurič.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov