Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 2. jun. 2021

Val 202 • Sre, 2. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Glasbene zgodbe in živi nastopi slovenskih glasbenikov. Sedma edicija festivala Ment bo. In bo v živo! Organizatorji ljubljanskega "showcase" dogodka so dogajanje preselili iz tradicionalnega februarskega v junijski termin in ga raztegnili iz treh na devet dni. Kako bo potekal, kakšno je vzdušje tik pred začetkom vnovičnega koncertiranja pred publiko, ter katera glasbena imena prihajajo v Ljubljano, bo povedal programski vodja Menta, Andraž Kajzer. V studio pa smo povabili tudi glasbenika Žana Hauptmana, ki bo prvič nastopil sam.

08:30
Novice

Nove domače skladbe

V dopoldanskem Navalu na šport ponudimo odzive po tekmi slovenske nogometne reprezentance v Skopju. Izveste kako so se na tekmi z udeleženci evropskega prvenstva znašli slovenski reprezentanti in kako zaokrožujejo sezono najboljši slovenski posamezniki. Ponudimo še zanimivosti s teniškega turnirja v Parizu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V zadnjih nekaj tednih smo v 5. sezoni oddaje Mimogede po svetu s kuhalnico v roki obkrožili svet. Spoznali smo vietnamsko juho pho bo, japonski suši, fish’n’chips iz Združenega kraljestva, pa hrvaško buzaro, ameriški BBQ, švedske mesne kroglice in bližnjevzhodni falafel. Skratka, pripravili smo večhodni meni z juho, toplimi in hladnimi predjedmi, glavnimi jedmi in ja, manjka samo še posladek. Zato smo čisto za konec prihranili sladico. Eno najbolj prepoznavnih, cenjenih in prefinjenih slaščic, ob pripravi katere se tudi največjim mojstrom obrti zastresejo roke, ker je njena priprava tako delikatna. V zadnji oddaji vam bomo spekli in postregli francosko klasiko, makrone.

Kdo bo postal Ime meseca? Kandidati so: Ksenija Lekić, vodja programa za duševno zdravje mladih To sem jaz, Alenka Potočnik, predsednica Sindikata novinarjev Slovenije, Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje, Marko Kravos, predsednik Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS In Miha Bezeljak, igralec v solistični lutkovni predstavi Ostržek.

11:14
Cederama zjutraj - 21P

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Pred 33 leti se je začela afera JBTZ. 31. maja 88 so aretirali Janeza Janšo in Ivana Borštnerja, malo kasneje tudi Davida Tasića, Francija Zavrla jim ni uspelo aretirati, zato se je na procesu proti četverici, ki je bila obtožena izdaje vojaške skrivnosti, edini branil s prostosti. Teh dogodkov se spominjamo, ker so bili pomembni pri nastajanju naše države, pa tudi zato, ker si slovenska javnost, ki se je takrat odzvala s protesti in zborovanji, pogumno, silovito in množično, zasluži poklon. Tatjana Pirc se je o tistih in teh časih pogovarjala z Alijem Žerdinom, Matjažem Albrehtom, Igorjem Bavčarjem in Petrom Lovšinom.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Spoznali bomo 19-letno novomeško pevko, ki je pred kratkim izdala svojo prvo skladbo Energy.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Že od otroštva povezuje slišeči in gluhi svet, tolmačenje je postalo del njenega življenja. Natalija Spark je tolmačka slovenskega znakovnega jezika in mag. psihocialne pomoči, letos je prejela naziv Slovenka leta.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Slovenska odbojkarska reprezentanca se pripravlja na drugi sklop tekem v ligi narodov. Po treh tekmah so odbojkarji pri dveh zmagah, še vedno boju za želen preboj med štiri najboljše reprezentance, ki se bodo na koncu pomerile za bogat denarni sklad. V popoldanskih športnih minutah vas popeljemo v odbojkarski mehurček v Rimminiju. Ponudimo tudi zanimivosti in aktualne novice s teniškega turnirja v Parizu.

Velika zadrega lahko nastane, če ameriško pop institucijo sodimo po njenem celotnem opusu - šest albumov, šest povsem različnih vtisov. Scaled And Icy, aktualno šesto dolgometražno delo priljubljene dvoglave pop-rock zasedbe iz Ohia, zveni precej bolj mladostniško kot vse kar sta Tyler Jospeh in Josh Dun predstavila v minulih trinajstih letih. Kako vpadljivo neskladje! A če povežemo nekaj izstopajočih trendovskih parametrov in tem prištejemo zadnje lestvične napade Nick Jonasa ali pa kar vseh izvajalcev, ki so med pandemijo sodelovali s super producentom Gregom Kurstinom, se zdi novost Twenty One Pilots spet zabavna.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V Kopru bo znan zadnji udeleženec domačega nogometnega prvenstva v naslednji sezoni. Koper in Krka bosta odigrala odločilno tekmo za popolnitev domačega prvenstva. Tekmo v večeru pospremimo na Valu 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov