Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 5. nov. 2021

Val 202 • Pet, 5. nov.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Slovenski nogometni prvak Mura je šele drugi slovenski klub, ki igra v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Kaj poleg zajetnega finančnega dela prinašajo evropske tekme aktualnim slovenskim prvakom, izveste v jutranji športni zgodbi.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Iz madžarščine smo prevzeli besedI čipka in kočija, naši vzhodni sosedje pa od nas besedo za kras in kraško jamo. Številne besede so si podobne, saj so skupnega slovanskega, latinskega ali germanskega izvora, poseben izziv za slovaropisce pa so bili prevodi. Dr. Iztok Kosem in mag. Júlia Bálint Čeh predstavljata novi Veliki slovensko-madžarski slovar, ki je nastal na Centru za jezikovne vire in tehnologije Univerze v Ljubljani.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o Kongu.

V dopoldanskih športnih minutah ujamete odzive po tekmi nogomatešev Mure v konferenčni ligi na gostovanju v Rennesu in zanimivosti ob koncu kolesarske sezone, potem ko so na kolesarski zvezi Slovenije izbrali kolesarja leta.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Ameriški glasbenik, pesnik in igralec Art Garfunkel se je rodil na današnji dan leta 1941. Osvojil je več nagrad gremi, revija Rolling Stone pa ga je umestila tudi med 100 najboljših pevcev vseh časov.

Kako se z epidemijo spopadajo v Veliki Britaniji po poletnem popolnem odprtju družbe, kakšno je zaupanje v znanost, kako poteka vsakodnevno javno življenje in kako se občuti brexit. V živo iz Londona Luka Hvalc.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku gremo v Združene države, kjer se leto po predsedniških volitvah, na katerih je zmagal Joe Biden, sprašujejo, kaj vse se je od takrat spremenilo. Z našim washingtonskim dopisnikom Andrejem Stoparjem razmišljamo o politično napornem, družbeno kontroverznem letu, v katerem se pandemije še niso otresli, hkrati pa dogodki tega tedna povzemajo najbolj žgoče problematike preteklega leta. O volitvah, ki so bile kazalec razpoloženja javnosti, podnebni konferenci COP26, načrtovanih paketih vlaganj v socialo in okoljske prilagoditve, reformah policije in negotovem trgu delovne sile.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Priporočilo za preživljanje prostega časa poda mag. Ona Čepaityte Gams iz muzeja Velenje.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Miha Lampreht.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Popoldanski Naval na šport bo poskrbel za sveže novice z evropskega prvenstva v petindvajset metrskih bazenih in zanimivosti z namiznoteniškega odprtgea prvenstva Slovenije v Laškem.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:30
Popevka tedna

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Galerijska dramaturška linija bo tokrat nihala še posebej izrazito. Nov sveženj prijetno vzvalovanega downtempa ali plahe funky sanjavosti na razredčeni reggae ritmiki bodo navdušeno zmotili vpadi z nedavno predelanih albumskih lekcij različnih raperjev, soularjev, traperjev in celo džezistov.

Nightmares On Wax oziroma George Everlyn je za svoj deveti album skuhal čaj, ki je bolj grenak kot sicer. Naravo dela Shout Out! To Freedom ... najbolje povzame njegova kolaboracija z žanrsko sestro Greentea Peng in džezovskim zvezdnikom Shabako Hutchingsom. Okrog Nightmaresovega kontingenta se pomuzajo še Little Simz, Don Toliver in Drake. Z novim odličnim singlom tudi domači ustvarjalec soft-jazza ali jazz-soula Žiga Murko.

Ta konec tedna bomo v RH 202 premierno zavrteli tudi del dvokomadne izdaje slovenskega producentskega dvojca Mistakes, prihajata tudi dva še čisto sveža elektronska zvarka, ki sta ju dostavila Stanny Abram in Aney F., na tujem se bodo tokrat vrteli Mark Knight, Darius Syrossian, Prospa in mnogi drugi, v podaljšku pa se bo s polurnim miksom predstavil zdaj že redni opremljevalec petkovih večerov, slovenski producent in didžej Netbuse.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov