Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 6. jan. 2022

Val 202 • Čet, 6. jan.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Alpski smučarji in smučarke so se v Zagrebu pomerili na dveh nočnih slalomih za svetovni pokal. Čeprav vreme tekmovalcem ni bilo naklonjeno, pa je organizatorjem uspelo izpeljati eno redkih mestnih tekem. Zlata lisica se recimo znova seli v Kranjsko Goro. Podobnosti bomo poiskali v jutranji športni zgodbi.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Nekoč obetavni smučarki je pri 16 letih poškodba preprečila sanje o karieri vrhunske športnice. Je pa tudi po zaslugi svojih dotedanjih dosežkov v športu dobila celotno štipendijo za študij v Združenih državah Amerike. Trenutno dela magisterij iz socialnega dela, enega iz andragogike je že opravila. V skoraj 20 letih življenja v Montani je zamenjala kar nekaj služb, med drugim je delala z ogroženimi otroki v tamkajšnjih indijanskih rezervatih. Sicer jo še vedno razveseljujejo šport in aktivnosti na prostem, tozadevna ponudba Montane pa je izrazito bogata. In neokrnjena. Prebivalci Montane si (še kar dobesedno) delijo ekosistem s preostalim tamkajšnjim življem, tako se recimo redno srečujejo z divjimi zvermi, kot so medvedi, losi in pume. Špela pa je vsako leto bolj navdušena nad življenjem na idiličnem goratem ameriškem podeželju, ki je tako geografsko kot tudi kulturno in v odnosu do dnevnopolitičnih razprtij, ki v zadnjem času prežemajo celotne Združene države, precej odmaknjeno od ponorelega sveta.

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah se bomo posvetili skakalcem na novoletni skakalni turneji, ki jih čaka še zadnja tekma jubilejne 70. turneje, ter alpskim smučarjem, ki so se v Zagrebu pomerili na nočnem slalomu. Slovenska moška rokometna reprezentanca pa je začela zadnji del priprav na evropsko prvenstvo.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Tadej Golob je avtor kriminalnih uspešnic Jezero, Leninov park, Dolina rož in Virus. To nedeljo ob 20-ih bo na prvem programu Televizije Slovenija na sporedu prvi del nove serije Leninov park, ki je nastala na podlagi njegove knjižne predloge in pomeni nadaljevanje uspešne televizijske serije Jezero izpred dveh let.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Vsak izmed nas je bil že kdaj radoveden. Radiovedni pa so to prav vsak teden. In tako je že kar dve leti. Za to se lahko zahvalimo vam, poslušalci in poslušalke, saj ob vaših iskrivih, dobro premišljenih in včasih na prvi pogled skoraj nemogočih vprašanjih in ugankah bolje spoznavamo svet okoli sebe in vsak teden postavljamo na znanstveno preizkušnjo svoje možgane. Ali bolje rečeno, možgane naših strokovnjakov. S čim vse pa smo jih izzvali prejšnje leto? Lahko rečemo le: bili smo zelo navihani.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Zakaj je svetloba, še posebno naravna, eden najpomembnejših elementov v arhitekturi?

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Odbita do bita praznuje 30 let domačih strani z domeno .si. Zakaj je pomembna? Kako gre nacionalnim domenam v obdobju družabnih omrežij in zakaj blokade spletnih strani ali domen niso pravi način v boju proti nezakonitim ali nezaželenim vsebinam na spletu? Z Marušo in Anžetom bo klepetala Barbara Povše, vodja Registra.

Spremljamo sklepno tekmo novoletne skakalne v Bischofshofnu.

17:30
Novice

Na novoletni skakalni turneji je pred skakalci le še zadnje dejanje. Tradicionalna tekma v Bischofshofnu pa čeprav so skakalci na tem prizorišču že nadomeščali odpadlo tekmo iz Innsbrucka. Vrhunce ujamete v večeru na Valu 202.

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Gosta bosta Brane in Timon Šturbej. Filmski in igralski tandem, oče in sin.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov