Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 25. jan. 2022

Val 202 • Tor, 25. jan.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Najprej so prišli po goriva. Tako bi se lahko glasil uvod v distopično zimo krize energentov. Začelo se je z vladno deregulacijo goriv, ki so iz pandemičnih nižin enega evra zrastla v nebo, nadaljuje se z rekordnimi cenami položnic za ogrevanje. Jesenice so že vstale, preostali jih za zdaj še stoično plačujemo. Vlada pravi, da na cene ne more vplivati, verjetno bi se z njo strinjala tudi bruseljska centralna komanda. Končni odjemalci čarovnij nevidne roke trga in njenih "regulatorjev" pa ničesar več ne razumemo. Na eni strani je neomajna vera v čudežnost trga, na drugi pa energetski boni za šibke, ki spominjajo na sovjetske partijske manevre. Da o kruhu, katerega spodobnejši kosi danes presegajo pet evrov za kilogram, ne izgubljamo besed. Kako si pa vi, ki so vas v osmem razredu namesto o delovanju politično-gospodarskih elit raje učili o meristemskih celicah v steblih dvokaličnic, razlagate globalno in lokalno ozadje položnic za energente?

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev. V kozmetični trgovini je naletela na vplivnico, ki ji sledi na instagramu. Ugotovila je, da v tridimenzionalni verziji kupuje povsem drugo kremo za obraz. Podrl se ji je svet in dala jo je pred digitalno razsodišče.

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo odzivom po tekmi košarkarjev Olimpije s Crveno zvezdo, drugi tekmi nogometašev na evropskem prvenstvu v dvoranskem nogometu in ponudimo uvod v ženski veleslalom na Kronplatzu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Predzadnje prizorišče tekem alpskih smučark pred olimpijskimi igrami v Pekingu je Kronplatz. Veleslalomsko preizkušnjo z močno slovensko reprezentanco pospremimo na Valu 202.

Tri omizja pod skupnim naslovom Agon(ija) epidemije so v preteklem tednu s pomočjo univerzitetnih profesorjev in gostov iz tujine poskušala ponuditi nekoliko drugačen pogled na dogajanja v zadnjih dveh letih in njihovem vplivu na družbo, znanost in na posameznika. Iz skupno skoraj šestih ur debat v drugih dveh večerih tridelne razprave smo izbrali nekaj misli, ki se morda razlikujejo od večinskega pogleda na epidemijo, kot smo ga v zadnjih dveh letih lahko spremljali v večini medijev.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V Sloveniji je kar 131.000 zavarovanih ljudi brez osebnega zdravnika. Med njimi so tudi ostareli, ki so več desetletij plačevali v zdravstveno blagajno. Ti se zdaj na sramoto države po pomoč obračajo tudi na pro bono ambulante, namenjene ljudem brez zdravstvenega zavarovanja, predvsem beguncem in brezdomcem. Našli smo zgodbi dveh oseb, ki sta žrtvi novega slovenskega fenomena odstotnosti družinskih zdravnikov. Stara slabost jugoslovanskega sistema, ki je eskalirala v tem epidemičnem času, (za)pušča najranljivejše v dušnih stiskah.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Med letošnjimi nagrajenci Prešernovega sklada je tudi slikar oziroma vizualni umetnik Dušan Kirbiš, ki te dni razstavlja v Galeriji Murska Sobota. Razstava Predmeti in podobe bo na ogled še do 23. marca, kustos in direktor murskosoboške Galerije Robert Inhof je o njej med drugim zapisal, da na specifičen način sintetizira in zgosti celotno umetnikovo dosedanje ustvarjanje, pa čeprav ne gre za pregledno razstavo. Več o razstavi in svojem delu je Dušan Kirbiš, ki predava tudi na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, povedal Lidiji Kosi.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskem Navalu na šport ponudimo zanimivosti z nočnega slaloma v Schladmingu, odzive po ženskem veleslalomu na Kronplatzu in uvod v polfinalno serijo državnega prvenstva v hokeju na ledu, ki letos prinaša dvoboj Olimpije in Jesenic.

Novo izštekano leto je odprl glasbeni posebnež, multiinstrumentalist in izjemni vokalist Jan Tomšič. Skozi krepki dve desetletji delovanja nas je popeljal kot solist z imenom Yatanu, z okrepljeno zasedbo Yanu in s po dolgih letih oživljeno legendarno skupino Caminoigra. Njegova posebnost je uporaba zelo izraznega izmišljenega jezika, ki ga – poleg slovenščine, nemščine in angleščine – tudi v Izštekanih ni manjkalo. V akustičnosti se Jan počuti kot riba v vodi, v naboru pa se je našla tudi kakšna elektronska igračka.

Mnoge izkušnje so člani zasedbe Mal prepozn nabrali že v mladosti, splet okoliščin pa je prinesel njihov prvenec Mi gremo. Na njem boste slišali zrelo odigran pop rock, predstavila pa ga bosta bobnar Vili Lovin in kitarist Jurij Berglez.V oddaji Na sceni ob 20.00. Uro kasneje lahko prisluhnete še Toplovodu z Miho Šaleharjem.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V večeru na Valu 202 pospremimo polfinalno tekmo državnega prvenstva v hokeju na ledu. V letošnji sezoni bo o prvaku odločala že polfinalna serija, saj se bosta v njej pomerila najboljša slovenska kluba. Jesenice, ki so bile najboljše v rednem delu, in Olimpija, ki je zaradi nastopanja v razširjenem Avstrijskem prvenstvu redni del odigrala z mladinsko ekipo in zato začenja polfinale s četrtega izhodišča.

Može iz skupine Mal prepozn družita ukvarjanje z glasbo in kakovostno preživljanje prostega časa. Kljub vsakodnevnim obveznostim so spoznali, da jih držijo pokonci različni glasbeni impulzi. Mnoge izkušnje so nabrali že v mladosti, splet okoliščin pa je prinesel njihov prvenec Mi gremo. Na njem boste našli zrelo odigran pop rock, predstavila pa ga bosta bobnar Vili Lovin in kitarist Jurij Berglez.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov