Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 7. feb. 2023

Val 202 • Tor, 7. feb.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Kviz, v katerem poslušalke in poslušalce čakajo tri vprašanja. Za zmago morate pravilno odgovoriti na vsa tri in najti ime športnika oziroma športnice, ki jih odgovori povezujejo.

08:30
Novice

Začela se je serija velikih zimskih tekmovanj. V Franciji so prvi na delu alpski smučarji in smučarke, medtem ko hokejska reprezentanca začenja pomemben sklop priprav pred vnovičnim nastopom med hokejsko elito.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Val Thorens, Méribel in Courchevel s 600 kilometri prog sestavljajo največje smučišče na svetu. Kako (ne)zahtevne so proge, od kod je večina turistov in kako cenovno dostopno je smučanje v Franciji? Pogled naših reporterjev na utrip smučišča, prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva v alpskem smučanju.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V zgodovini je meso veljalo za prestiž. Reveži ga niso uživali veliko, plemstvo pa ga je jedlo v neverjetnih količinah. Danes je dostopno vsem, še posebno poceni meso slabše kakovosti iz tujine. V prihodnosti bodo arheologi našo dobo poznali predvsem po velikanskih količinah plastike in piščančjih kosteh. Trgovci na veliko oglašujejo poceni meso, po drugi strani pa tržno nišo sestavljajo tudi na primer veganski zrezki z okusom po govedini. Kakšni so zgodovinski, sociološki in etični vidiki tega, kar jemo?

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

14:00
Kulturnice: Zgodovina dežnikarstva v Lendavi

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Končani sta obe kombinacijski preizkušnji na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju, biatlonci so prav tako že na prizorišču prvenstva v Oberhofu, a so zdaj še v ospredju zadnje priprave na vrhunec sezone. Zanimivosti ujamete v Navalu na šport.

Naš glasbeni dvojec se je januarja udeležil konferenčnega festivala Eurosonic v Groningenu, kjer sta Sara in Nina nastopili dvakrat. Prisluhnete lahko posnetku enega izmed teh koncertov.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Kvartet džeZZva na plošči Clearness črpa iz kopice idej vseh štirih instrumentalistov. Termin jazz je kljub svoji širini preozek, saj na plošči glasbeni motivi skačejo tudi v progresivno rokovsko sfero in fusion. Več o delu štirih glasbenih zanesenjakov pa kitarist Iztok Rodež.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov