Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 15. avg. 2024

Val 202 • Čet, 15. avg.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

06:30
Novice

S tekmo prestižne narave med sedanjima zmagovalcema lige prvakov in evropske lige, Real Madridom in Atalanto, se je sinoči v Varšavi še uradno začela nova evropska klubska nogometna sezona.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

V poletnih mesecih se spominjamo najbolj zanimivih gostov in njihovih nenavadnih življenjskih zgodb: Rok Jelovčan se je lani v Turčiji usedel na kolo in prekolesaril dolgo, vijugasto pot vse do Indije. 13.000 kilometrov. Vmes je osvajal gorske vrhove, na primer turški Ararat, na katerega se je vzpel v zelo težavnih razmerah, premagoval samega sebe in spoznaval svet.

08:30
Novice

S superpokalno tekmo med Real Madridom in Atalanto se je uradno začela nova sezona evropskih klubskih tekmovanj v nogometu. Že nocoj bodo nov korak do skupinskega dela tekmovanj poskušali opraviti trije slovenski predstavniki. Celjane čaka povratni obračun v 3. krogu evropske lige, Olimpijo in Maribor v konferenčni ligi. Ob nogometu v oddaji podrobneje še o poletni veliki nagradi v smučarskih skokih. Sezona skokov na umetni podlagi se je začela v Franciji.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Na veliki šmaren, 15. avgusta, številni množično romajo v Marijina svetišča in cerkve po vsej državi. V Sloveniji je Mariji posvečenih veliko cerkva in kapelic; to kaže, da je njena podoba v slovenskem prostoru globoko zakoreninjena. Jasmina Bauman se je o pomenu tega praznika za Slovence pogovarjala z več sogovorniki v dveh ključnih romarskih središčih, na Brezjah in Ptujski Gori.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Na veliki šmaren so se številni odpravili v katero izmed slovenskih Marijinih romarskih središč, mi pa se bomo v prihodnjih minutah zadržali pri stalnih prebivalcih številnih cerkva v državi – netopirjih. V zadnjih 20 letih so biologi pregledali več kot 1700 zgradb kulturne dediščine in našli netopirje v štirih petinah, najpogosteje prav v cerkvah. In v dve izmed njih se je s strokovnjakom za netopirje Primožem Presetnikom iz Centra za kartografijo flore in favne pred kratkim odpravila tudi Maja Ratej.

12:30
Novice

13:30
Novice

Regija Salzkammergut v Gornji Avstriji, ki je letos skupaj z mestom Bad Ischl tudi evropska prestolnica kulture, je turistično znana predvsem po gorah in seveda jezerih. Največje izmed več kot sedemdesetih je z dolžino 20 kilometrov Attersee. Nekoč zapuščeno območje, na katerem je bilo do hiš ob jezeru mogoče priti le s čolnom, je danes predvsem počitniški cilj za ljubitelje ribolova, kolesarjenja, hribov in seveda jezer, na nakup kakšne vile ob vodi pa lahko pomislijo le najpremožnejši. Konec 19. stoletja je jezero postalo priljubljena letoviška točka za umetnike in vanj se je zaljubil tudi Gustav Klimt. Danes se lahko sprehodite po tematski umetniški poti, posvečeni slikarju, v Schörflingu pa je tudi Center Gustava Klimta.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Rožnata dolina je podkast Vala 202 s Katjo Stojnić. Z mladimi se pogovarja o življenju, pred mikrofon pa najraje povabi takšne, ki sledijo lastnim načelom. Katja se je sicer že pred časom znašla tudi v samostanu frančiškank Marijinih misijonark, a dnevu primerno je tema aktualna tudi danes. Tam se je srečala z Ano Šuštar, mlado nuno, ki je pri 20-ih svojo ljubezen zaprisegla Bogu. Povedala ji je vse! O ljubezni, spolnosti, svobodi, žuranju na Metelkovi, pa tudi o volitvah, težkih začetkih sprejemanja svoje odločitve in tem, kako in kdaj od sveta čuti nestrpnost.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V zmajevem gnezdu so opravili številne kadrovske spremembe. Novi trener Zvezdan Mitrović je prevetril zasedbo, s katero namerava postati bolj konkurenčen v jadranski ligi in na tekmah za evropski pokal.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov