Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 18. avg. 2024

Val 202 • Ned, 18. avg.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

79. kolesarska dirka po Španiji se je začela s posamično vožnjo na čas. Osrednji slovenski adut za najvišja mesta je Primož Roglič, ki je eden najuspešnejših tekmovalcev v zgodovini dirke. Zasavec je dirko dobil v letih 2019, 2020 in 2021.

07:00
Druga jutranja kronika: Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Na današnji dan leta 1984 je George Michael osvojil vrh britanske lestvice malih plošč s prvo solistično skladbo Careless Whisper. V istem letu je vrh osvojil še dvakrat, in sicer kot član zasedbe Wham, ki je takrat še delovala. George Michael ni bil le odličen pop avtor in izvajalec, z leti ga je javnost prepoznala tudi kot izjemnega interpreta in ga brez težav uvrščamo v sam vrh pevcev ne samo popularne glasbe. Ob obletniški, v nadaljevanju še odlični izvedbi dveh folk oziroma pop klasik, in sicer I can't make you love me, ki jo je popularizirala ameriška folk in rokovska glasbenica Bonnie Riatt, in ena najlepših balad, ki jo je leta 1957 spisal Ewan MacColl – The first time ever I saw your face.

08:30
Novice

Italija, Španija in Hrvaška še vedno veljajo za najbolj obiskane turistične destinacije v Evropi in po podatkih Eurostata največ turistov tja pride iz držav članic Evropske unije. Mimoidoče turiste smo vprašali, zakaj se odločajo, da raje dopostujejo v domači državi ali nedaleč stran od doma. Je potovanje znotraj domače države res cenejše in kakšne so njihove izkušnje z dopustovanj v državah zunaj Evropske unije?

Kolesarska dirka po Španiji ponuja rekordnih 61 tisoč višinskih metrov in uradno le eno ravninsko etapo. 79. izvedba dirke se je sicer včeraj začela na Portugalskem. Tekmovalci so se na uvodni etapi pomerili v vožnji na čas. Ob kolesarstvu se posvetimo še svetovnemu prvenstvu motokrosistov, ki sezono nadaljujejo na Nizozemskem.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

Mednarodni festival z najdaljšo tradicijo pri nas v organizaciji Lutkovnega gledališča Maribor gosti najboljše domače in tuje produkcije. Zgodili se bosta dve premieri. Ob tem nadaljujejo sodelovanje z lokalnimi organizacijami in zavodi, prvič pa organizatorji festivalske niti festivala lutkovne umetnosti prepletajo s ptujskim festivalom Dnevi poezije in vina.

10:30
Novice

Se zavedamo, kako zelo pomembna je državna statistika? Se tega zavedajo predvsem tisti, katerih odločitve bi morale temeljiti tudi na statističnih podatkih in rezultatih raziskovanj? To je iztočnica za pogovor z Apolonijo Oblak Flander, generalno direktorico Statističnega urada Republike Slovenije, ki bo Nedeljska gostja na Valu 202. Od 19. avgusta 1944, ko je bil SURS ustanovljen, ga je vodilo dvanajst direktoric in direktorjev. V teh prazničnih dneh se spominjamo zgodovinskih mejnikov v razvoju statističnega urada, živimo v statistični sedanjosti in razmišljamo o prihodnosti slovenske statistike. Z Apolonijo Oblak Flander se bo v nedeljo po 10.45 pogovarjala Tatjana Pirc.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

12:30
Novice

Druga polovica meseca avgusta prinaša sklepne kvalifikacijske boje evropskih klubskih tekmovanj v nogometu. Za uvrstitev v konferenčno ligo se borijo še trije slovenski predstavniki. V Nedeljskem športnem popoldnevu podrobneje še o kolesarski dirki po Španiji, na kateri je med osrednjimi favoriti za končno zmago Primož Roglič, o svetovnem prvenstvu motokrosistov, ki sezono nadaljujejo na Nizozemskem, in kvalifikacijah odbojkaric za uvrstitev na evropsko prvenstvo.

13:30
Novice

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov