Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 22. avg. 2024

Val 202 • Čet, 22. avg.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Včerajšnja etapa kolesarske dirke po Španiji je bila edina ravninska na letošnji izvedbi in ni bistveno vplivala na skupno razvrstitev kolesarjev. Precej bolj bo današnja gorska s štirimi kategoriziranimi vzponi, na katerih bo rdečo majico vodilnega branil Primož Roglič.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

V poletnih mesecih se spominjamo najzanimivejših gostov in njihovih nenavadnih življenjskih zgodb. Ko se je študij pred dvema letoma zaradi epidemičnih razmer začel izvajati na daljavo, sta ugotovila, da lahko ta čas izkoristita za daljša potovanja, a sta še vedno navzoča na vseh predavanjih in študijskih vajah. Pripovedujeta o digitalnem nomadstvu in dogodivščinah na svojih poteh.

08:30
Novice

Tri slovenske nogometne predstavnike zvečer čakajo prve tekme zadnjega kvalifikacijskega kroga za uvrstitev v konferenčno ligo. Vsi trije bodo prvo tekmo igrali v gosteh. Slovenski prvaki Celjani v Armeniji, Mariborčani na Švedskem, nogometaši ljubljanske Olimpije na Hrvaškem. V oddaji bomo razkrili pričakovanja obeh štajerskih klubov, v popoldanski pa bodo sledila še pričakovanja ljubljanskega.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Postali smo obsedeni z medaljami. Nadarjenost je bilo treba unovčiti, preden bi presahnila, zato odpovedi niso prišle v poštev. Košarkarji so morali igrati. Poletje za poletjem, evropsko, svetovno, pa spet evropsko in tako v nedogled. Kdor ni prišel, smo mu zamerili. Močno zamerili. Kakor da bi bil nastop za reprezentanco državljanska dolžnost, kakor da bi bili košarkarji državi dolžni podariti vsa svoja poletja. Državi in navijačem, ki tej državi še davkov nočejo plačati. Ob tem pa se nismo nikoli vprašali, kaj igranje za reprezentanco za košarkarje v resnici pomeni. Za njihovo zdravje, recimo. Ali za njihove družine.

V tednu pred uradno poslovilno tekmo Gorana Dragića v Stožicah predvajamo skrajšane epizode podkasta Goran, ki ga najdete v aplikacijah in na spletni strani val202.si.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Kolikokrat ste o kom, ki je delaven, slišali reči: “Priden je kot čebela,” nikoli pa niste slišali: “Marljiv je kot čmrlj?” Tako je morda zato, ker v ljudskem izročilu velja, da so čmrlji leni in počasni, čebele pa hitre in delavne. A kot bomo spoznali na tokratni četrtkovi XKurziji, so čmrlji nenadomestljivi in še kako pomembni opraševalci. Ali ste vedeli, da so veliko hitrejši in spretnejši kot medonosna čebela? Da so sposobni opraševati tudi v vetru, dežju in mrazu in da je danes evropska trgovina s čmrlji vredna 50 milijonov evrov? Več zanimivosti o njih postrežemo v četrtek ob 12.00.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Sinoči se je na Ljubljanskem gradu začel že 17. festival slovenskega standupa Panč. Z nastopajočimi in obiskovalci smo se v oddaji Kulturnice pogovarjali o slovenskem standupu, pomenu festivala Panč in tudi o tem, da slovenski standup nikoli ne bo ameriški, ta pa nikoli ne bo slovenski.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

O smrti ne vemo veliko. Delno tudi zato, ker nočemo vedeti. Krivdo gre pripisati tudi vzgoji, družbi, religiji, predvsem pa strahu. To je področje, ki Jona Kanjirja, 20-letnega prostovoljca v Slovenskem društvu Hospic, še posebej zanima. Jon poleg organiziranja delavnic, okroglih miz, izobraževanj, tudi spremlja ljudi v smrt. Zaupajo mu svoje skrivnosti, bolečine in otroške spomine - od nabiranja borovnic do bolečine ob nezakopanih sekirah.O čem razmišljamo preden umremo, česa si želimo, po čem hrepenimo in kaj ostane z(a) nami, ko odidemo? Je smrt res strašljiva? Ali je bolj srhljivo življenje samo? Odgovore na ta vprašanja je z njim raziskovala Katja Stojnić v podkastu Rožnata dolina.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah bomo preverili, kako je na zadnji kvalifikacijski krog za uvrstitev v konferenčno ligo pripravljena ljubljanska Olimpija. Pomerila se bo z Reko. Nocojšnja prva tekma bo na Hrvaškem. Slovenska hokejska reprezentanca pa se na Bledu v miru pripravlja na olimpijski kvalifikacijski turnir v Rigi.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Zvečer bomo spremljali slovenske nogometne predstavnike v zadnjem kvalifikacijskem krogu za uvrstitev v konferenčno ligo. Celjani se v Armeniji merijo s Pjunikom, Mariborčani na Švedskem igrajo proti Djurgardnu, Olimpija na Hrvaškem proti Reki.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov