Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 27. avg. 2024

Val 202 • Tor, 27. avg.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je v Peruju veselil prve zmage na turnirjih svetovne serije. S to si je obenem zagotovil pravico do nastopa na zaključnem masters turnirju sezone na Kitajskem.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Peter Krajnik si je vzel premor od sodobnih prevoznih sredstev in pešači skozi življenje. Začelo se je pred tremi leti med covidom, ko je iz Zaprevala pri Starem vrhu do službe v Železnikih in nazaj začel hoditi peš. Peš gre tudi v trgovino, po opravkih, na športne aktivnosti ... Avta ne potrebuje več, zato ga bo sredi leta, ko mu poteče registracija, podaril sodelavcu. Pa ni omejen samo na Gorenjsko: pred kratkim jo je peš mahnil do Ancone, peš je prišel domov z obiska na Nizozemskem, lani pa se je usedel na kolo in se odpeljal do Portugalske. Sam zase pravi, da ni samotar in da mu hoja preprosto 'paše'.

08:30
Novice

Slovenske odbojkarice so razkrile svoje cilje pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2026. Prve nasprotnice Slovenk bodo jutri Izraelke. Po dnevu premora se bo nadaljevala kolesarska dirka po Španiji, na kateri je Primož Roglič po prvem tekmovalnem tednu na 2. mestu skupne razvrstitve. Slovenski hokejisti pa so odpotovali na olimpijski kvalifikacijski turnir, ki se bo v Rigi začel v četrtek.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Trboveljsko visokotehnološko podjetje Dewesoft še naprej vzbuja pozornost z odmevnimi domačimi in mednarodnimi projekti na različnih področjih. Na začetku poletja je bila izstreljena raketa Arianne 6, s katero se je Evropa na nek način vrnila v vesolje. Meritvene sisteme za raketo je zagotovilo podjetje Dewesoft, ki je sredi avgusta za glasbeno skupino Laibach razvilo tudi interaktivni zvočni monolit Assimilator, ki je del velike poletne razstave v galeriji sodobne umetnosti v Zagrebu.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Odnos zahodne liberalne družbe do vojne v Gazi je pasiven, ubijanje je postala norma sodobne kapitalistične družbe. Na sicer že slišano, a žal mnogokrat preslišano sporočilo, so opozarjali tudi na letošnji ediciji Festivala Grounded, kjer sta se že osmo leto zapored prepletali kritična misel in elektronska glasba. Letošnja tema festivala je bil antipalestinski rasizem. Kaj točno ta besedna zveza pomeni smo se pogovarjali z aktivisti iz Palestine in Izraela ter novinarji in raziskovalci iz tujine.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

19. mednarodni plesni festival Front@ v Murski Soboti bo odprl Gran bolero španskega koreografa Jesusa Rubia Gama v izvedbi plesalcev En – Knap Group iz Ljubljane in Zagrebškega plesnega ansambla. Letošnja Front@ bo med 28. in 31. avgustom na različnih prizoriščih v Murski Soboti ponudila 18 plesnih del, dve delavnici in pogovore z gostujočimi umetniki in umetnicami.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Kadar novinar Boštjan Videmšek obleče neprebojni jopič, pomeni, da bo spet stopil v blato tega sveta. Z veteranom vseh vojn zadnjega četrt stoletja skupaj brodiva po človeku, človeštvu in njega manj aromatičnih posledicah. Lažje ga je imeti rad kot razumeti. Človeka in Boštjana.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Po dnevu premora se je z 10. etapo nadaljevala kolesarska dirka po Španiji. Trasa, ki so jo letos pripravili organizatorji, je neusmiljena do tekmovalcev, saj so morali tudi danes premagati štiri kategorizirane vzpone.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov