Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 7. sep. 2024

Val 202 • Sob, 7. sep.

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca je po uspešnem evropskem prvenstvu odigrala prvo tekmo. Vtise po uvodni domači tekmi Lige narodov proti Avstriji ujamete v jutranji športni zgodbi.

07:00
Druga jutranja kronika: Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones in John Bonham iz skupine Led Zeppelin so 7. septembra 1968 debitirali v živo v klubu Gladsaxe Teen Club, ki je bil v šolski telovadnici blizu Københavna na Danskem. Približno 1.200 otrok iz šole je spremljalo skupino, ki je nastopala pod imenom The New Yardbirds, in igrala pesmi, kot sta Dazed and Confused in Communication Breakdown. Po skandinavski turneji je skupina devet dni preživela v studiu in snemala svoj prvi album. Kmalu zatem se je skupina preimenovala v Led Zeppelin.

08:30
Novice

Prva septembrska sobota naznanja novo sezono Radiovednih. Radiovedna ekipa je po poletnem oddihu nazaj na svojem delovnem mestu, prva epizoda nove sezone pa je posvečena nočnim žuželkam in pticam. Poslušalca Iztoka zanima, ali se žuželke in ptice z nočnega potovanja, prav tako kakor ljudje, ko gremo iz spalnice do stranišča, vrnejo s kakšno buško. Vida Lestan se je odpravila na ljubljansko Biotehniško fakulteto k profesorju Gregorju Belušiču, pravemu poznavalcu živalskega sveta.

Slovenska nogometna reprezentanca je odigrala uvodno tekmo četrte izvedbe nogometne Lige narodov. Drugič igra v drugem kakovostnem razredu. Odzive po tekmi z Avstrijo prepletemo z zanimivostmi s tekme svetovnega pokala v športnem plezanju in novicami s kolesarske dirke po Španiji.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Salzkammergut je regija v gornji Avstriji, ki združuje 23 občin in je letos s prestolnico Bad Ischl tudi ena izmed evropskih prestolnic kulture. Obširni program, ki ga ponujajo v sklopu EPK, se posveča prihodnosti regije, raziskuje pa tudi preteklost. Eden izmed projektov se je naslonil na tradicijo lovljenja gozdnih ptic, ki je tam zakoreninjena že več stoletij in tudi ostaja, kljub nasprotovanju društev za zaščito živali in drugih.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V šolske klopi je sedlo več sto ukrajinskih učencev in dijakov, ki so po ruski invaziji, predvsem z materami, našli varen dom v Sloveniji. Kako se različni udeleženci spopadajo z izzivi v izobraževalnem sistemu in socialnem okolju, še posebej glede migracijskih tokov vojne in ob dejstvu, da so si priseljene družine v Sloveniji ustvarile življenje, nadaljevale izobraževanje in delo? Kaj opažajo šolniki, kaj strokovni delavci in kako so se na življenje v Sloveniji privadile vojne prebežnice?

12:30
Novice

Sogovornica je Andreja Papež Kristanc, biologinja in strokovna vodja Zavoda Divji vrt Posveča se uporabnosti slovenske flore v najširšem smislu, izobraževanju in povezovanju na tem področju ter še vedno tudi skrbi za okolje in naravo.

13:30
Novice

V rubriki ne pojemo angleško se z dvema skladbama predstavi ameriška kantavtorica mehiško-salvadorskih korenin Angélica Garcia.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Urška in Jaša sta bila letos prvič v vlogi vzgojiteljev - spremljevalcev otrok na humanitarnem letovanju Zveze Anite Ogulin in Zveze prijateljev mladine. In čeprav sta sama odraščala v pomanjkanju, Urška je kot otrok prvič videla morje šele takrat, ko jo je na letovanje peljala humanitarna organizacija, Jaša pa je bil vrsto let deležen brezplačne učne pomoči, sta bila zelo pretresena nad stiskami otrok, s katerimi sta se srečala. Otroci se niso mogli načuditi, da je hrana tako pestra in da je je dovolj, in nikakor se niso mogli zasititi objemov, ki jih nekateri izmed njih doma niso nikoli dobili ...

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

Športno obarvano popoldne na Valu 202 prinaša spremljanje zaključka predzadnje etape kolesarske dirke po Španiji. Primož Roglič lovi še četrto zmago na španskih cestah. Zanimivostim iz Baskije dodamo novice s svetovnega pokala športnih plezalcev v Kopru, pospremimo pa tudi rokometno tekmo Krima na začetku lige prvakinj.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Najboljša športna plezalka vseh časov Janja Garnbret v Kopru pred domačimi gledalci končuje sezono, ki jo je okronala z drugo zlato olimpijsko kolajno. Vrhunce ujamete v večeru na Valu 202, kjer pospremimo tudi zaključek uvodne tekme nove sezone lige prvakinj rokometašic Krima.

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne zasledite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov