Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 11. sep. 2024

Val 202 • Sre, 11. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Košarkarji Olimpije sestavljajo mozaik prenovljene zasedbe. V pripravah na novo sezono, z novim športnim direktorjem in trenerjem so odigrali kopico kakovostnih tekem, zdaj jih čaka potrjevanje zastavljenih ciljev z moštvi podobnega kakovostnega razreda.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Novo sezono Jutranjih koncertov pri Andreju odpira druščina, ki že 35 let prisega na glasbo. Kamor koli jih odpelje aranžma, se počutijo kot doma. Orlek.

08:30
Novice

Premierna predvajanja nove domače glasbe.

Najmočnejši teniški turnir na domačih tleh poteka v prestolnici. Tokrat brez najboljših slovenskih igralk, s priložnostjo mlajših, da stopijo v velike čevlje. Zanimivosti prepletemo z vpogledom v priprave košarkarjev Olimpije in odzivi po reprezentančni tekmi mlade nogometne reprezentance.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Že več kot dve tretjini vseh prosilcev za pomoč v humanitarnih programih Zveze Anita Ogulin in ZPM je (redno) zaposlenih, ki s plačami ne obvladujejo niti najnujnejših življenjskih stroškov. In kljub brezplačnemu osnovnemu šolstvu, zagotovljenemu z ustavo, to šolanje starše še vedno veliko stane. Brez pomoči humanitarnih organizacij in programov, kot je Botrstvo, številni tega stroška kljub varčevanju zanj sploh ne bi zmogli.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Pred desetletjem več kot 120 prijav na posamezno razpisano delovno mesto učitelja, danes kljub ponavljanju razpisov nobene. Ravnatelji šol po državi opozarjajo, da je iz leta v leto težje najti primeren učiteljski kader, ob tem pa so pri izbiri kandidatov pogosto prisiljeni spuščati merila. Največje pomanjkanje je na področju matematično-tehničnih predmetov in razrednega pouka, zastavljeni razširjeni program, ki ga ponekod že uvajajo, pa bo kadrovsko luknjo še poglobil. O kaotičnih razmerah zaradi iskanja učiteljev tik pred začetkom šolskega leta poročamo v sredinem Vročem mikrofonu na Valu 202.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Sonce se je Severi Gjurin medilo dolgo. V garsonjeri v ljubljanskih Mostah je vzšlo šele, ko se je pravzaprav že umaknilo. In zazibalo v še bolj trden spanec. Zlati vlak pa včasih tudi dobesedno pripelje čez daljave.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Ljubiteljski botanik in avtor knjige Ne pozabite na rože bo poleg znanja o sobnih rastlinah z nami delil tudi svoj glasbeni izbor.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Mladi slovenski nogometaši so zelo blizu uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Doslej so na sklepnem turnirju igrali le pred tremi leti kot sogostitelji, tokrat pa navdušujejo v svoji predtekmovalni skupini. Posvetimo se tudi rošadam na domači klubski sceni, tokrat je pod drobnogledom Mura.

Sprva je bil obetaven raper. A je Post Malone že s svojimi začetnimi velikimi uspehi trapovski hiphop nepoboljšljivo krivil proti trappopevkarstvu. Hiphop sfera se je ob tem posmehovala, Malone pa je brezsramno posnel smetano, to pomeni, da si je izdatno okrepil svoj bančni račun. Potem se je glasbenik, rojen v New Yorku ter odrasel v Kaliforniji in Teksasu, začel spogledovati s folkom, americano in kantrirokom. Hiphop sfera si je oddahnila, medtem ko je Nashville nepredvidljivega slogovnega avanturista bratsko sprejel. Malonov šesti album je brez ovinkarjenj – že tretji iz njegove avtorske serije – pristal na vrhu ameriške lestvice. Na tem sodelujejo tudi izbranci iz kantrijevske elite. Ta pa vse raje privoljuje v kompromise, ki v teksturi songovskih uspešnic pomenijo manjši delež klasičnega, izvornega kantrija in več pop melodike. Ker Post Malone, mojster za stilistične presečne množice, to še kako dobro ve, je tudi to jesen razglašen za zmagovalca.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Borut Božič je leta 2009 dobil šesto etapo Vuelte in tedaj postal prvi Slovenec, ki je dobil etapo na eni največjih tritedenskih dirk. Le desetletje in pol zatem pa sta slovenska kolesarja slavila v skupnem seštevku na vseh treh grand tourih. Po Pogačarjevih zmagah na Giru in Touru je Vuelto znova dobil Primož Roglič. Božič se je spomnil, kakšen veličasten sprejem so mu pripravili, ko je pred 15 leti prišel domov z dirke po Španiji. Radijski kolesarski reporter Igor Tominec pravi, da je slovensko kolesarstvo odtlej naredilo take velike korake naprej, da bi večina letošnjo Vuelto ocenila kot neuspešno, če bi Primož Roglič dobil le eno etapo in ostal brez skupne zmage. Tako pa je poskrbel za nov mejnik. Nihče ni večkrat osvojil te dirke, v zgodovini kolesarstva pa ima le sedem kolesarjev več zmag na tritedenskih dirkah. Božič in Tominec z voditeljem Luko Petričem debatirata tudi o tem, kako pomembna je bila zmaga za ekipo Red Bull-Bora-Hansgrohe, za katero Roglič prvič dirka v tej sezoni, pa tudi o tem, kaj lahko Roglič v svoji karieri še doseže.

Igor Pavkovič je konec Julija ponovno obiskal zahodno obalo Severne Amerike. Poleg koncertov, za valovske poslušalce manj znanih izvajalcev, je obiskal tudi Aberdeen, Tacomo, muzeja popularne kulture v Seatlu, Radijsko postajo KEXP in Easy Street Records -eno najbolje založenih ploščarn v tem delu Amerike. Med pogovorom vrtimo tudi veliko dobre, večini žal prezrte glasbe.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov