Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 13. sep. 2024

Val 202 • Pet, 13. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Poletna velika nagrada smučarskih skakalcev je že vrsto let smerokaz reprezentancam v pripravah na zimsko sezono. Tudi letos večina najboljših slovenskih skakalcev izpušča poletne tekme, taktično pa so si v reprezentanci zamislili tudi lov na dodatno kvoto za začetek zime.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Jezikanje ima tokrat samo eno točko - G. Črka, ki se v različnih okoliščinah in jezikih lahko izgovori na zelo različne načine, je tokrat izhodišče in cilj naše rubrike o jeziku. Pa seveda tudi bližnjica do radijskega fonetičnega zaklada, ki se mu reče govorni pomočnik.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Končuje se atletska sezona na najvišji ravni. V finalu diamantne lige bosta v Bruslju tekmovala dva slovenska atleta. Kristjan Čeh v metu diska in Lia Apostolovski v skoku v višino. Zanimivosti pred zadnjim dejanjem stadionske atletike na najvišji ravni ponudimo v dopoldanskih športnih minutah.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Skoraj 3 tisoč svetovnih rekordov je zabeleženih v najbolj prodajani knjigi vseh časov. Vsako leto je prodanih več kot 150 milijon izvodov, ravno letos pa praznuje 70 jubilej. Govorimo o Guinnessovi knjigi rekordov. Ob predstavitev slovenske izdaje Guinnessove knjige rekordov 2025 smo se pogovarjali z letošnjimi slovenskimi rekorderji in urednico Mojco Benedičič.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Z avstrijsko dopisnico Petro Kos Gnamuš o bližajočih se parlamentarnih volitvah in napovedujočemu vzponu skrajne desnice, o obetih težavnega sestavljanja vladne koalicije, o ogorčenju Avstrije ob napovedi nadzora na vseh nemških kopenskih mejah, o novi varnostni strategiji naših severnih sosedov in o začetku novega šolskega leta ter vpisu v dvojezične šole na avstrijskem Koroškem. Ob 12-ih v oddaji 18. vzporednik.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

17:10
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Najboljša plezalka Janja Garnbret je letošnjo sezono že končala, pred ostalimi v slovenski reprezentanci pa je še cel kup izzivov in priložnosti za dokazovanje. V popoldanskih minutah ujamete razmišljanja slovenskega selektorja o doslej opravljenem in o preostanku sezone.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:15
Popevka tedna

Ni en sam, pač pa sta dva. V polovici primerov so celo trije ali štirje! Sloviti newyorški raper LL Cool J (daljše Ladies Love Cool James, s pravim imenom pa James Todd Smith),je svoje štirinajsto albumsko delo skoraj v celoti zaupal producentu, vrstniku Q-Tipu. Medtem ko se je LL Cool J v hiphop zgodovino zapisal kot avtor prve raperske balade in prve širše sprejete raperske uspešnice v Britaniji (I Need Love, 1987), je Q-Tip inovator med kreatorji ritmik in tudi tudi sam rap-vokalist, saj njegova zasedba A Tribe Called Quest velja za žanrsko pionirko. The Force (ali kot naslov pojasnjuje LL Cool J: Frequencies of Real Creative Energy) je drzna, energična in dinamična zbirka prav takih songov. Med vokalnimi gosti na albumu The Force ne manjkajo niti legende Nas, Eminem, Snoop Dogg ter Fat Joe in Rick Ross. Super-hitovsko Proclavities, ki jo LL Cool J izvede skupaj z vse bolj vplivno soularko in raperko Saweetie, sem že pred tednom razglasil za najboljšo popevko leta 2024. Poleg težišča, ki fizikalno pritiče albumu The Force (Sila) in LL Cool J-ju, se v rubriki meddrugimi podvizata še elektronika Tycho in Fred Again. Po poreklu le londonski pa bo dvakratni nastop nu-jazzistov, saj se premierno predstavi dvojec Kessoncoda, še pred njim pa Don Glori aka Gordon Li, sicer avstralski multimuzik, ki že lep čas ustvarja na vzhodu metropole tik ob Temzi.

Nova sezona petkovega večernega druženja ob elektronskih ritmih je v polnem zagonu. Ta konec tedna se bodo v oddaji RH 202 vrtele izbrane elektronske novosti, ki jih prinašajo prekaljeni glasbeni ustvarjalci, kot so Mousse T, Purple Disco Machine, ARTBAT, Joris Voorn ter tudi eden najbolj vročih didžejev v regiji Matroda, tokratno oddajo pa bo zaznamovala tudi enourna mešanica melodične elektronike izpod rok slovenskega producenta in didžeja Davida Curieja.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov