Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 24. sep. 2024

Val 202 • Tor, 24. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

V Zürichu se nadaljuje svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu, ki po vožnji na čas v članski konkurenci prinaša tekme mlajših selekcij.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Nika Radjenovič se je s kolegico Andrejo Jagodic kot prva Slovenka s kolesom spustila s Kilimandžara. Njuna odprava ni imela le avanturistične note, ampak sta v ospredje postavili opolnomočenje žensk. V Tanzaniji sta spletli vezi z Eliakeney, lastnico turistične agencije, ki zaposluje predvsem vodnice in skrbi, da so za svoje delo dostojno plačane. Eliakeney je najmlajša od 14 otrok v družini in s svojim delom dosega pomembne premike. Nika in Andreja sta odpravo posvetili tudi tragično preminuli prijateljici.

08:30
Novice

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro z zelo preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki vse te odgovore povezuje. Sodelujete tako, da pokličete 01 475 2 202.

V dopoldanskih športnih minutah ponujamo najnovejšo epizodo kolesarskega podkasta Tour 202, ki je namenjena svetovnemu prvenstvu v cestnem kolesarstvu. Na tem ima Slovenija svojo najmočnejšo zasedbo z obema zvezdnikoma Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem. Posvetimo se še šahovski olimpijadi, na kateri je zelo dober vtis pustila slovenska reprezentanca, ki je ugnala tudi Norveško s petkratnim svetovnim prvakom Magnusom Carlsenom.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Lani so slovenske športne zveze organizirale kar 51 mednarodnih športnih prireditev, 49 jih je sofinancirala Slovenska turistična organizacija (STO), petim prireditvam je posebna sredstva namenila tudi vlada. Kako lahko nov model vrednotenja učinkov velikih športnih prireditev pomaga pri odločanju o (so)financiranju in porabi javnih sredstev?

11:30
Novice

11:38
Obvestila

»Farmacevtska stroka je jasna, konoplja spada med zdravilne rastline z dokazanimi farmakološkimi učinki," pravi eden od sogovornikov tokratnega Vročega mikrofona dr. Borut Štrukelj. Ni pa zdravilo za vse. Kaj počne vlada po posvetovalnih referendumih? Kdaj bomo dobili zakone, ki bodo regulirali področje? Kako je legalizacija vplivala na primer na boje med klani v nemških mestih in zakaj nameravajo Čehi narediti še pogumnejše korake pri legalizaciji v primerjavi z Nemci?

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Na 17. mednarodnem bienalu sodobne lutkovne umetnosti bodo v Ljubljani od srede do sobote na ogled najboljše lutkovne predstave zadnjih dveh let iz tuje in domače produkcije. Poudarek letošnje edicije je prepletanje tradicionalnih in sodobnih lutkovnih animacij.
V Mariboru v septembru poteka deveti festival fotografije, ki se tokrat z naslovom Mrtvi kot ukvarja z velikokrat spregledanimi tematikami in težavami sodobne družbe. V 16 razstaviščih svoja dela predstavljajo novi in uveljavljeni fotografi.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v Zürichu potekajo boji še za naslove v mladinski in konkurenci mlajših članov. Tudi ti so prvenstvo v Švici začeli z vožnjo na čas.

Severa Gjurin, Dejan Lapanja, Vasko Atanasovski in Rudi Bučar so združili moči v Koncertu Štirih, ki je radijsko premiero doživel v sinočnjih Izštekanih. Četverica glasbenikov je nastop stkala iz repertoarja vseh, izvedla pa ga je na zelo poseben način.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Zasavska skupina Orlek praznuje 35-letnico delovanja s ploščo 3.5. Polnomastno. Slišali boste nekaj novosti ter uspešnice, katerim so njeni člani sešili nove obleke v sodelovanju z glasbenimi prijatelji. Še vedno prisegajo na svojsko hudomušnost in pikrost. Obširneje pa pevec Vlado Poredoš in basist Mitja Tori.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov