Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 27. sep. 2024

Val 202 • Pet, 27. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Slovenska reprezentanca se v Zürichu pripravlja na nedeljski vrhunec svetovnega prvenstva v kolesarstvu, na člansko cestno dirko. Pred to sta Primož Roglič in Tadej Pogačar ostala brez pomembnega pomočnika, udeležbo je zaradi poškodbe dlani odpovedal Matej Mohorič.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Slovenija gradi svoj veliki jezikovni model. Gre za podpodročje umetne inteligence, ki uporablja velikanske količine besedilnih podatkov za simulacijo človeških govornih odzivov. Ob tem seveda nastaja veliko tehničnih, zakonskih in še posebno etičnih pomislekov in izzivov. Nekaj jih osvetlimo v tokratnem Jezikanju.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v Švici bo danes znan prvak med mlajšimi člani oziroma v kategoriji tekmovalcev do triindvajsetega leta starosti. Slovenska reprezentanca s Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem se pripravlja na nedeljski vrhunec, ko bo na sporedu cestna preizkušnja članov. Slovenija bo nastopila s šestimi kolesarji svetovne serije, je pa ostala brez Mateja Mohoriča, ki je udeležbo odpovedal zaradi poškodbe. Ob kolesarstvu se posvetimo še kvalifikacijam nogometne lige prvakinj, v kateri Slovenijo zastopajo nogometašice Mure.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

V Ljubljani poteka že 17. mednarodni bienale sodobne lutkovne umetnosti, kjer so na ogled najboljše domače in tuje lutkovne predstave zadnjih dveh let. Poudarek letošnje edicije je prepletanje tradicionalnih in sodobnih lutkovnih animacij, od klasičnih marionet do plesnih predstav. Kaj predstavlja sodobno lutkarstvo, boste izvedeli v pogovorih z ustvarjalci predstav Nadobudne pošasti iz Združenega kraljestva, Pinnocchio #3 in Hiša za lutke lutkovnih kolektivov iz Francije.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Ker ta teden naš dopisnik spremlja razprave voditeljev v Palači narodov v New Yorku, in to v času, ko Slovenija predseduje Varnostnemu svetu ZN, bomo ob strani pustili samo ameriške teme ter se posvetili mednarodnim. Pretehtali bomo možnosti za prenovo strukture in sistema mednarodne organizacije ter preverili odzive diplomatov različnih držav na mednarodno prizadevanje Slovenije.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

17:10
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

V Zürichu, ki gosti letošnje svetovno prvenstvo v kolesarstvu, se je končala cestna dirka mlajših članov. Večer pa prinaša novo domačo tekmo hokejistov Olimpije v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Še neporaženi Ljubljančani v tretjem kolu gostijo Asiago.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:15
Popevka tedna

Zanimivo, pa čeprav ne povsem nepričakovan zasuk. Jamie XX, londonski indie pop kreativec ter umetelni house elektroniki naklonjen producent, je leto dni po izidu solističnega albuma Romy, kolegice iz proslavljene pop ekipe The XX, postregel svojo novo kapitalno solo izdajo. Ta je prepolna domiselnih house previsov, nasičenih z iskrimi sempli in drugimi, predvsem vokalnimi dodatki. V marsičem se zdi neverjetno, kako z vrstnikom in ne nazadnje konkurentom Fredom Againom istočasno vneto utrjujeta novo sfero elektronske produkcije. To je produkcije, ki se vrača k bistvu IDM-a, pri tem ta vključuje še bolj poudarjen I iz kratice (Intelligent Dance Music). Mimogrede še to, če se je Romy na delu Mid Air zadržala pri sproščenem pop housu, je Jamie XX na kompletu In Waves ponovno prekopal snemalno metodologijo in izumil nekaj zelo svežega. Odlični album posebej zaznamuje komad Still Summer, ki je veličastna predelava pop rock klasike Nights In White Satin ikonične britanske zasedbe The Moody Blues.
Z novimi skladbami Galerijo zaznamujeta tudi Future in Playboi Carti, medtem ko PTČ nastopita z novim hitom, naša izvajalka trap soula Jenn pa z gostom Amosom Vamosom navdušeno doda novo singlično izdajo z naslovom Timeless.

V oddajo prihajajo Four Tet z Ellie Goulding in Oliver Heldens kot HI-LO z novo dvokomadno izdajo pri založbi Drumcode, barve domače elektronike bodo zastopali Mindtone, Mark Pihlar in Coalstone, premierno pa se bosta z debitantskim singlom, ki je nastal v sodelovanju z duetom Vanillaz, ter gostujočim miksom predstavila tudi mlada slovenska producenta in didžeja Marra in Liam Van Repar, prvič z naslova na novo ustanovljenega dvojca Relentless.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov