Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 3. okt. 2024

Val 202 • Čet, 3. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Ob zelo zanimivem začetku državnega rokometnega prvenstva, sta se prvič v novi sezoni pomerila najuspešnejša slovenska kluba, Celje in Gorenje.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Gašper Šircelj je pred dobrim letom diplomiral iz računalništva. Šel na zagovor, uspeh proslavil na pijači s prijatelji, že nekaj ur po tem pa zajahal kolo in se podal na več kot leto dni trajajoče 16.000-kilometrsko potovanje do Singapurja. V intervjuju podoživlja nekatere izmed prelomnih izkušenj, ki jih je nabral po poti, polni vzponov in spustov, pa tudi vzponov in padcev. Pripoveduje o tem, kako je bilo prenočevati na prostem v nekaterih težje dostopnih, neokrnjenih delih narave, kjer domujejo različne divje živali. V Turčiji so ga, npr., večkrat močno prestrašila krdela divjih psov, nato pa še daljše srečanje z družino petih medvedov, pred katerimi je ušel na streho bližnjega objekta in tam več ur čakal na pomoč. Predvsem pa le nekaj tednov po koncu poti Gašper še vedno poln svežih vtisov podoživlja svoja doživetja in razlaga, kako so zaznamovala njegov odnos do ljudi in življenja nasploh.

08:30
Novice

Celjski nogometaši so evropsko sezono v konferenčni ligi včeraj začeli na Portugalskem, danes prvi nastop v skupinskem delu tekmovanja čaka še drugega slovenskega predstavnika Olimpijo. Tudi ljubljanska ekipa v uvodnem krogu gostuje, in sicer v Nemčiji pri Heidenheimu. Posvetimo se še rokometnemu derbiju najuspešnejših slovenskih ekip, v 5. krogu državnega prvenstva je Celje gostilo Gorenje.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

"Kaj pa, če bi kolesarje prostovoljce opremili s senzorji? Tako bi ugotovili, kdaj in kje je zrak onesnažen in koliko hrupa je v okolici." Nekako takšna je bila misel raziskovalcev na Urbanem kolesarskem laboratoriju, ki deluje na Institutu 'Jožef Stefan'. Z majhnimi napravami opremljeni kolesarji zdaj zbirajo te podatke na svojih vsakdanjih poteh s kolesom, v ozadju pa nastaja velika podatkovna baza, ki bo v prihodnje lahko pomagala številnim: kolesarjem, ki se bodo na podlagi teh podatkov lahko odločali za najprimernejšo pot, in ustanovam, ki načrtujejo mestno kolesarsko infrastrukturo. V Zeleni luči dodamo še nekaj priporočil, ovržemo mit o propadanju mesta zaradi omejevanja avtomobilskega prometa in prisluhnemo kratki zgodbi iz javnega prometa.
Gosti:
– dr. David Kocman, dr. Rok Novak, dr. Davor Kontić (Institut 'Jožef Stefan'),
– dr. Aidan Cerar (Inštitut za politike prostora IPoP).

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V tokratni oddaji bomo odkrivali, kako lahko znanost postane zanimiva in dostopna vsakomur. Prvi gost je Petr Brož, češki znanstvenik in uspešen pisatelj, ki s svojo sproščeno in inovativno komunikacijo premošča prepad med zapletenimi pojavi in širšo javnostjo. Sledi pogovor s Sašo Cecijem, hrvaškim fizikom in priljubljenim komunikatorjem znanosti, ki dokazuje, da lahko znanost skozi humor in zabavo navduši vsakogar. Na koncu pa bomo pokukali še v svet znanstvenega gledališča iz Bonna, kjer študentje fizike s kreativnimi predstavami po Evropi širijo ljubezen do znanosti.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Tihožitje v zrcalu časa je naslov 13. Mednarodnega festivala likovnih umetnosti Kranj – ZDSLU. Na največjem likovnem festivalu v Sloveniji se bo od 3. oktobra do 4. novembra na različnih prizoriščih v Kranju predstavilo 79 umetnic in umetnikov iz 11 držav.
30. mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk v Ljubljani, ki bo potekal od 4. do 13. oktobra, skozi različne umetniške formate odpira temo sestrstva, ki presega razlike in omogoča sodelovanje številnih žensk, spolno nekonformnih oseb in podpornikov_ic. S svojim programom bo festival prvič segel še v Celje.
Dan arhitektov je osrednji dogodek arhitektov, prostorskih načrtovalcev in krajinskih arhitektov, posvečen zavezništvu med strokami. Letošnji z naslovom Umetnost poslušanja bo 4. oktobra v Novem mestu.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Gost ene od epizod našega podkasta Mihilizem je bil tudi Matjaž Juren – Zaza. Miha ga je opisal kot čudovito zanimivega tipa. Nekoč je imel na Radiu Študent najboljšo in hkrati najslabšo oddajo na svetu – Milo raste vitica. Nato je šel v Berlin, kasneje pa se je priženil v Tokio. Ustvarja tudi genialno piflarski podkast Smart cookies, v katerem gosti pomembne znalke in znalce tega planeta.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Pred začetkom tekme uvodnega kroga konferenčne lige v nogometu med Heidenheimom in Olimpijo se posvetimo zadnjim pripravam in taktičnim zamislim ljubljanskega moštva. Na Daljnem vzhodu pa nastopajo športni plezalci in namiznoteniški igralci. Svetovni pokal v športnem plezanju se končuje v Seulu, namiznoteniški igralci pa se merijo na turnirju svetovne serije v Pekingu.

George Michael in Andrew Ridgeley sta kot dvojec Wham! leta 1984 z drugim albumom Make It Big dosegla mednarodno slavo in prodrla v Ameriko. Od štirih singlov so trije dosegli prvo mesto v Veliki Britaniji ali Združenih državah Amerike.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V večeru spremljamo tekmo drugega slovenskega predstavnika v konferenčni ligi v nogometu. Olimpija, vodilno moštvo slovenskega prvenstva, evropsko sezono začenja v Nemčiji pri Heidenheimu.

Gaja Filač je glavna protagonistka v predstavi Morska deklica dramaturginje Nine Kuclar Stiković, ki je te dni doživela krstno uprizoritev na odru Mini teatra. Morska deklica je predstava za odrasle, ki se znova sprašuje, kako v sodobni potrošniški in prekarni družbi vzpostaviti stabilen intimen odnos in si vzeti čas in potrpljenje za sočloveka, odpira pa tudi vprašanja, za koga ali kaj bi danes dali svoj glas. Morska deklica je drugo dramsko besedilo v trilogiji dram, ki nastajajo kot interpretacija Andersenovih pravljic mlade dramatičarke Nine Kuclar Stiković. Gaja Filač bo tudi glavna protagonistka v predstavi Janko in Metka, premiera te bo novembra v SNG Maribor. Gledališke adaptacije po kultni Grimmovi pravljici se je lotil Andrej Rozman - Roza.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov