Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 6. okt. 2024

Val 202 • Ned, 6. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

Rokometašice Krima so odlično vstopile v novo sezono lige prvakinj. Slovenskih državnih prvakinj ni zmotil niti vmesni reprezentančni premor in so se zavzeto pripravljale na nadaljevanje najelitnejšega klubskega tekmovanja v rokometu.

07:00
Druga jutranja kronika: Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Odgovor na vse je 42. Na današnji dan pred ravno toliko leti je izšla prva skladba oz. mala plošča ameriške ikone sodobne popkulture.

08:30
Novice

Gašper Šircelj je pred dobrim letom diplomiral iz računalništva in se že istega popoldneva s kolesom odpravil na leto in 16 tisoč kilometrov dolgo pot do Singapurja. Po vrnitvi se je seveda oglasil tudi pri Mitji v Globalni vasi.

Nekateri najboljši kolesarji sveta, med katerimi sta bila tudi Tadej Pogačar in Primož Roglič, so se včeraj pomerili na italijanski klasični dirki po Emiliji, na kateri se tekmovalci vsako leto pripravljajo za dirko po Lombardiji. Ob najboljših na zaključnem vzponu na San Luco se posvetimo še slovenskim državnim prvakinjam v rokometu. Krimovke so v 4. krogu lige prvakinj gostile norveški Storhamar.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

Oktober je mesec duševnega zdravja. Kaja Ravnak je v tokratno Botrstvo povabila študentki psihologije in vodji študentskega projekta Kako si Tejo Žugman in Leo Figelj. Kljub dobrim pobudam in vse večji navzočnosti centrov za krepitev zdravja so ponekod čakalne vrste za psihološko pomoč ob duševnih stiskah še vedno predolge. Kako pogosto v družbi srečamo stigmatiziranje duševnih težav, iskanje pomoči in staranje? Kako dostopna se mladim zdi psihološka podpora? Kako gledajo na duševne stiske starejših? Je pomoč v stiski za vse družbene razrede enako dostopna?

10:30
Novice

Nina Gunde Cimerman je mikrobiologinja, Jesenkova nagrajenka za življenjsko delo, raziskovalka na področju ekstremofilnih gliv. Te rastejo pri nas doma, na marmeladi, na pršutu, njo pa je zanimalo, ali uspevajo tudi v naravi. Je vodja katedre za molekularno genetiko in biologijo mikroorganizmov in profesorica na biotehniški fakulteti. Razlaga o vse bolj prijateljskem odnosu s študenti, spominja se svojih začetkov in tudi otroštva, del katerega je preživela v Libiji. Pripoveduje o seksizmu v znanosti, frustracijah pri raziskovanju, estetiki gliv ter njihovi uporabnosti v kmetijstvu in pri boju z mikroplastiko.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

12:30
Novice

Ob nogometnih tekmah 11. kola državnega prvenstva se posvetimo športnim vrhuncem prvega oktobrskega tedna. Rokometašice Krima odlično nastopajo v Ligi prvakinj, v kateri so se prvič pomerile z norveškim Storhamarjem. Na Daljnem vzhodu se je končala sezona svetovnega pokala v športnem plezanju, v Seulu so jo končali tekmovalci v težavnosti. Na Madžarskem se na tekmi svetovnega izziva merijo telovadci in telovadke, najboljši motokrosisti sveta na ekipnem svetovnem prvenstvu, ki je letos na angleškem podeželju. V domačih športnih dvoranah se je ta konec tedna začela nova sezona državnega prvenstva v odbojki, v Kranjski Gori pa se že pripravljajo na zimsko sezono in obe domači tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju.

13:30
Novice

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov