Ob razpletu afere Patria bodo v Sloveniji potrebne predčasne volitve, so prepričani v SDS-u. Foto: MMC RTV SLO
Ob razpletu afere Patria bodo v Sloveniji potrebne predčasne volitve, so prepričani v SDS-u. Foto: MMC RTV SLO
Matti Virtanen
Afera Patria se nadaljuje skozi intervjuje s producentom finske levičarske televizije YLE, so še zapisali na spletni strani SDS-a. Foto: MMC RTV SLO

Kot pravijo v nepodpisanem članku na svoji spletni strani, v SDS-u verjamejo, da bo afera nekoč pojasnjena in da bodo "takrat potrebne predčasne volitve".

Za komentar prispevka na strani SDS-a je MMC prosil tiskovnega predstavnika Socialnih demokratov Sebastjana Jeretiča, ki pa je kratko odvrnil: "Nimamo komentarja."

Kot so zapisali, se afera Patria nadaljuje "skozi intervjuje s producentom - kot je v nekem intervjuju dejal tudi sam - finske levičarske televizije YLE". V SDS-u še pišejo, da je v več pogovorih za različne slovenske medije producent oddaje MOT Matti Virtanen prišel "v nasprotje sam s sabo, predvsem pa daje nejasne odgovore glede dokazov". Virtanen priznava, da vseh dokazov ni videl, vendar avtorju prispevka zaupa, dodajajo v SDS-u.

Virtanen in drugi na YLE debelo lažejo?
"Zanimivo je tudi dejstvo, da so bili po njegovih navedbah številni njihovi viri iz Slovenije, v isti sapi pa dodaja, da niso vedeli, da je v času njihove objave v Sloveniji potekala predvolilna kampanja," so zapisali. Po mnenju SDS-a so bili njihovi viri slabi in politično motivirani, ali pa Virtanen in drugi na YLE "debelo lažejo".

Kot navajajo, je afera Patria nov poskus v vrsti diskreditacij predsednika SDS-a in nekdanjega premierja Janeza Janše. Prepričani pa so, da je predsednik vlade institucija, ki predstavlja državo navzven, zato z afero po njihovo ni bil oblaten le ugled Janše, temveč tudi ugled vseh državljank in državljanov Slovenije.

"Večina slovenskih politikov, vključno s predsednikom republike, se je ob tem poniglavo držala ob strani, ali pa celo pomagala širiti neosnovana sumničenja," še trdijo v SDS-u. Kot opozarjajo, pa v treh tednih predvolilne kampanje nihče iz "leve tranzicijske opcije" ni pozval k dokazom.

T. K.