Foto:
Foto:
Pediatrična klinika sprla Cvikla in Simiča

Komisija je zaslišala Simiča, saj mu je nekdanji inšpektor Đorđe Perić očital, da so ga odpustili, ker je opozarjal na sporne posle podjetij Makro 5 in Partner Fin. Podjetje Partner Fin je v preteklosti koristilo svetovalne storitve Simičevega podjetja, a istočasno sklenilo pogodbo, po kateri je samo ponujalo davčno in poslovno svetovanje podjetju Makro 5.

Komisija naj bi razpravljala o sumu oškodovanja državnega premoženja pri graditvi pediatrične klinike, a je Cvikl razpravo usmeril na dogajanje na davčni upravi. Simiču je dejal, da je ob odpustitvi Perića zlorabil položaj. Simič je zanikal kakršne koli pritiske na inšpektorja in odvrnil, da je Perića odpustil, ker je sam in ne v imenu davčnega urada podal kazensko ovadbo zoper Domna Zavrla. Dodal je, da bi lahko tako vsak inšpektor tudi iz osebnih zamer podajal ovadbe. Prav tako je navedel vse napake, ki jih je v tem inšpekcijskem pregledu storil Perić.

Poslance je še posebej zanimalo sodelovanje med podjetjem Partner Fin, ki ga vodi nekdanji član SDS-a Domen Zavrl, in Simičevimi podjetji. Simič je očitke zavrnil in dejal, da službe davčnega svetovalca ne opravlja, odkar je postal direktor davčnega urada.

Pediatrična klinika sprla Cvikla in Simiča