Velički je pred leti povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom. Foto: Policija
Velički je pred leti povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom. Foto: Policija
Velički bo premislil, ali naj postane prvi kriminalist

Na policiji so tudi potrdili, da je Velički pred 22 leti storil "napako" in zanjo "plačal svojo ceno". Mediji so poročali, da je leta 1988 vinjen povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Kot so na vprašanja, povezana s prometno nesrečo pred 22 leti, odgovorili v policiji, je iz kazenske evidence razvidno, da je Velički nekaznovan. Kazenski zakonik namreč določa, da se vsaka obsodba v določenem roku od tedaj, ko je bila kazen izvršena, zastarana ali odpuščena, izbriše iz kazenske evidence, če obsojenec v tem roku ne stori novega kaznivega dejanja. Z izbrisom obsodbe iz kazenske evidence prenehajo vse pravne posledice te sodbe, obsojenec pa velja za neobsojenega, pojasnjujejo.

"Vsakdo v življenju lahko naredi napako. Tudi gospod Velički jo je storil 22 let nazaj in zanjo je plačal svojo ceno," navajajo v policiji. Zatrjujejo, da je od takrat svojo celotno profesionalno kariero posvetil delu v policiji, kjer je večino časa opravljal delo kriminalista, in sicer na vodilnih položajih.

Velički ima po navedbah policije tudi dolgoletne bogate izkušnje v boju zoper kriminaliteto. Tako je med drugim vodil preiskave številnih težjih primerov gospodarske kriminalitete oz. v teh preiskavah sodeloval. Vodil je tudi veliko operativnih kombinacij na področju boja zoper organizirano kriminaliteto, navajajo v policiji.

22 let po nesreči Velički velja za nedolžnega človeka, ki je "družbi poplačal svoj dolg". Ker izpolnjuje tudi vse zakonske pogoje za imenovanje, v policiji verjamejo, da bo odlično in odgovorno opravljal delo direktorja Uprave kriminalistične policije.

Dozdajšnji direktor kriminalistov Jevšek je pred dnevi razkril, da s koncem januarja prihodnje leto odhaja v pokoj.

Velički bo premislil, ali naj postane prvi kriminalist