Milan Brglez kandidira za ponovno izvolitev v Evropski parlament. Foto: BoBo
Milan Brglez kandidira za ponovno izvolitev v Evropski parlament. Foto: BoBo

Predsednik SD-ja Matjaž Han je na novinarski konferenci ob koncu volilne kampanje poudaril, da ima stranka enega boljših programov za to, "kakšno Evropo in kakšno Slovenijo si želimo". Kot pravi, imajo tudi najboljšo ekipo, ki s svojim delom v preteklosti in svojo vizijo za naprej predstavlja, kaj si želijo v prihodnjem petletnem mandatu v Evropskem parlamentu.

Državljanke in državljane je povabil, da izrazijo svojo voljo, kakšno Evropo si želijo. "Socialni demokrati zagovarjamo močno Evropo, ki bo pomagala tudi Sloveniji, da bo močna, inovativno Evropo, ki bo zaradi svoje konkurenčnosti tudi gradila na blaginji ljudi, in zeleno Evropo," je poudaril Han, ki je prepričan, da bo stranka SD-ja po volilni nedelji šla "samo še gor".

Po besedah aktualnega poslanca in nosilca liste SD-ja Matjaža Nemca je vseh devet kandidatov SD-ja v kampanji "po dolgem in počez prečesalo Slovenijo", povsod pa so bili toplo sprejeti. Ta odnos jim je po njegovih besedah vlil veliko moči in energije, da nadaljujejo svoje poslanstvo in v Bruslju zagovarjajo interese državljanov ter krepijo zavest, "kako pomembno je biti del tega izjemnega projekta, ki mu danes rečemo Evropska unija".

Ob tem je državljane povabil, naj v nedeljo oddajo svoj glas "tistim silam, ki krepijo Evropo, ne pa slabijo". Kot je dejal, so Socialni demokrati "pravi odgovor na vse tiste politike, ki razgrajujejo EU in sanje o EU-ju tudi v prihodnosti".

"Glas za socialno demokracijo je najboljša investicija, ki je mogoča v Evropi, zato da se Evropa ne obrne na desno, zato da ne delajo stvari, ki bi Evropo razdruževale, ampak stvari, ki bodo Evropo naredile bolj pravično, bolj solidarno, bolj zeleno in bolj socialno," pa je poudaril evropski poslanec in kandidat za ponovno izvolitev Milan Brglez.

Najmlajša kandidatka na tokratnih evropskih volitvah Lucija Karnelutti pa je povedala, da jo je med kampanjo postalo strah za prihodnost, saj jo želijo oblikovati politike, v katerih sta v osrčju sovraštvo in populizem. V tem strahu pa je, kot pravi, našla potrditev, da je bila njena odločitev o kandidaturi pravilna, saj politika in svet potrebujeta mlade obraze, ki lahko trenutni politiki ponudijo alternativo.

Foto: BoBo
Foto: BoBo