Zaradi ureditve kolesarskih povezav je tako v modri coni ukinila 24 parkirišč, v II. coni pa 16. Na voljo je še 2579 parkirnih mest v obeh conah in dveh garažnih hišah.

Ukinitev nekaterih parkirnih mest v strogem središču Celja je bila v okviru projekta urejanja mreže kolesarskih povezav v celjski občini ves čas predvidena. Na občini se zavedajo, da to nekateri težko sprejmejo, saj so bili do zdaj navajeni tudi v mestu parkirati čim bliže svojemu cilju. "Toda, če želimo imeti čistejše okolja, bomo morali spremeniti tudi svoje navade," so zapisali v sporočilu za javnost.

Z malo volje in truda po oceni občine lahko občani postopoma spremenijo svojo miselnost in se v službo, v šolo ali trgovino namesto z avtom odpravijo peš, s kolesom, Celebusom ali drugimi alternativnimi oblikami mobilnosti. Ne gre za to, da se povsem odpovedo uporabi avtomobila, pač pa za zmanjšanje nepotrebnih kratkih voženj, ki jih vsak dan opravijo z avtom. "Ko se bomo naučili kombinirati osebni prevoz z javnim, bomo naredili pomemben korak k trajnostni mobilnosti, ki je cenejša, prijazna okolju in seveda bolj zdrava," menijo na občini.

Iskanje praznih parkirnih prostorov v centru Celja že zdaj povzroča zastoje in slabo voljo, zato si občina na različne načine prizadeva občane spodbuditi k trajnostni mobilnosti. Med drugim z uvedbo novih tehnologij oz. s tehnološko naprednimi rešitvami, denimo z vzpostavitvijo povezanega sistema upravljanja ter obveščanjem o zasedenosti parkirišč prek spletne strani, mobilne aplikacije in interaktivnih tabel.