Predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič. Foto: BoBo
Predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič. Foto: BoBo

Gibanje Svoboda je stranki DeSUS pobudo za sodelovanje dalo že pred časom. "Prepričani smo namreč, da bi celovito povezovanje Svobode z različnimi organizacijami, ki združujejo starejše, torej tudi s stranko DeSUS, tej pomembni družbeni skupini omogočilo vključevanje v izvedbo projektov, pomembnih za dolgoročno izboljšanje položaja starejših," so v stranki pojasnili za STA.

Tudi predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič ugotavlja, da so v Gibanju Svoboda očitno prepoznali, da imajo v DeSUS-u znanje in izkušnje, ki lahko pomagajo pri oblikovanju rešitev za položaj upokojencev. Kot je še povedal Jasnič, se izvršni odbor ni odločil za priključitev h Gibanju Svoboda, saj želijo delati pod znamko, ki jo ima DeSUS, so pa pripravljeni sodelovati, na primer vsebinsko pri pripravi pokojninske zakonodaje. DeSUS bo sicer 24. marca imel kongres v Ljubljani.

Kljub odločitvi izvršnega odbora stranke DeSUS pogovori o možnostih sodelovanja med strankama ostajajo aktualni, dodajajo tudi v Gibanju Svoboda. Dogovorov z drugimi organizacijami pa v Gibanju Svoboda v tem trenutku ne morejo komentirati, saj pogovori še potekajo.

V Gibanju Svoboda sicer ustanavljajo seniorsko organizacijo stranke, ki bo neke vrste politična platforma. Za svoje delovanje bo sprejela svoj statut, v njej pa bodo lahko sodelovali tako člani stranke Gibanje Svoboda kot tudi posamezniki iz različnih organizacij, v katere se povezujejo starejši. Članstvo v seniorski organizaciji tako ne bo pogojeno s članstvom v kakršni koli politični strukturi, so zapisali na spletni strani stranke.