Dijaki morajo vlogo z dokazili poslati priporočeno ali vložiti osebno na naslov Javnega sklada za razvoj kadrov in štipendije. Foto: BoBo
Dijaki morajo vlogo z dokazili poslati priporočeno ali vložiti osebno na naslov Javnega sklada za razvoj kadrov in štipendije. Foto: BoBo

Štipendist je upravičen do nadaljnjega prejemanja štipendije, če v vsakem naslednjem šolskem letu izpolnjuje vse pogoje po zakonu o štipendiranju oziroma če je uspešno zaključil letnik in se vpisal v višjega. Prav tako mora izkazati ustrezen izjemni dosežek, z ustrezno povprečno oceno pa tudi uspeh.

Srednješolci, ki se izobražujejo v tujini, morajo priložiti tudi potrdilo o vpisu. Za uveljavljanje katerega od dodatkov k štipendiji morajo vlogi priložiti tudi ustrezna dokazila.

Dijaki morajo vlogo z dokazili poslati priporočeno ali vložiti osebno na naslov Javnega sklada za razvoj kadrov in štipendije. Dokumentacija v zvezi s pozivom in razpisom je na voljo na spletni strani sklada.

Osnovna štipendija: 120 evrov
Osnovna štipendija za dijake je 120 evrov za šolanje v Sloveniji in 240 evrov za šolanje v tujini. Do dodatka za bivanje v višini 80 evrov so upravičeni, če so od kraja šolanja oddaljeni najmanj 25 kilometrov in za najemnino v kraju šolanja plačujejo najmanj 65 evrov. Štipendisti s posebnimi potrebami pa lahko dobijo dodatek v višini 50 evrov.

Skupna višina razpisanih sredstev znaša 2,8 milijona evrov, in sicer 2,5 milijona za dijake in 300.000 evrov za študente.