Med vrhovoma politične oblasti, predsednikoma države in vlade, se znova razvnema besedna vojna. Foto: Gibanje.org
Med vrhovoma politične oblasti, predsednikoma države in vlade, se znova razvnema besedna vojna. Foto: Gibanje.org

Drnovšek je na spletnih straneh Gibanja za pravičnost in razvoj zapisal, da je poglavar, užaljen zaradi nekaj kritičnih pripomb, "nagnal vse svoje pomagače, da najdejo kaj slabega", pri čemer mu ni mar, če uničuje državne institucije, da bi le kaj našli in tako zadovoljili gospodarja. Premierja Janeza Janšo, ki ga s polnim imenom v svojem pisanju nikoli ne omeni, po Drnovškovih navedbah dosledno spremlja jezični poslanec, ki preži na to, da bi lahko komu storil kaj slabega.

Predsednika države so zmotile še žaljiva obravnava njegove bolne prijateljice in neresnice o oskrbi nekdanjega psa Brodija, kritičen pa je bil tudi do medijev, ki brez tehtnega razmisleka širijo polresnice ali laži.

"Pokojni Brodi se najbrž križa, ko tole opazuje," je menil Drnovšek in dodal, da je ves čas mislil, da ga bodo obtožili pretiranega oskrbovanja nekdanjega psa, a so "zlobneži" uspeli prikazati, kot da je zanj skrbela država.

V zvezi z žaljivo obravnavo prijateljice v medijih je Drnovšek zapisal, da so se slednji nanjo spravili zato, da bi posredno očrnili predsednika samega in da jih ne zanima stranska škoda. "Poveljniku naših zlobnežev očitno ni nič sveto. Ne država, ne morala. Samo on je pomemben in njegov položaj. Za vsako ceno," je še zapisal.