Drobnič verjame, da je NSi za koalicijo zelo pomemben. Foto: RTV SLO
Drobnič verjame, da je NSi za koalicijo zelo pomemben. Foto: RTV SLO

Po mnenju Drobniča brez NSi-ja v koaliciji ta področja ne bi bila urejena tako, kot je treba. "Mi smo garant izvrševanja," je dejal Drobnič.

Poudaril je predlog novele zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, spremembe zakona o socialnem varstvu, s katerim bodo preprečili kopičenje in zlorabe socialnih pomoči, ter uveljavljanje zasebnega in javnega partnerstva.

Drobnič je napovedal, da bodo glede zlorabe socialnih pomoči sledili novi ukrepi, in sicer že jeseni spremembe zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih.

Odločeni uresničiti cilje
V NSI-ju so sicer po Drobničevih besedah odločeni, da vztrajajo pri zastavljenih ciljih: več štipendij, dosledno usklajevanje pokojnin, zmanjševanje zaostankov pri upravnih postopkih, preprečevanje zlorab in kopičenja prejemkov ter razširitev zasebnega in javnega vlaganja v storitve, ki omogočajo kakovostnejše življenje.

Poslanec Franc Capuder pa je dejal, da obžalujejo izostanek obravnave sprememb zakona o vojnih grobiščih, s katerim bi spremenili odnos do zamolčanih žrtev.