Če bi se pri uporabnem dovoljenju zalomilo, bi lahko Stožice dobile tudi odločbo o poskusnem obratovanju. Foto: MMC RTV SLO/T.J.
Če bi se pri uporabnem dovoljenju zalomilo, bi lahko Stožice dobile tudi odločbo o poskusnem obratovanju. Foto: MMC RTV SLO/T.J.
Kdaj bo stadion uradno prevzet?

Prejem vloge je že potrdilo tudi ministrstvo za okolje, njegovi predstavniki pa so pojasnili, da je še niso obravnavali. Ko jo bodo, bo ministrstvo, če bodo za to izpolnjeni pogoji, določilo datum ponovnega tehničnega pregleda, so dodali. Če bo ugotovljeno, da pomanjkljivosti niso odpravljene, upravni organ ne bo mogel izdati uporabnega dovoljenja, ki je pogoj za uporabo objekta.

Opravljena že dva tehnična pregleda
Spomnimo, da je ministrstvo opravilo že dva tehnična pregleda objektov športnega parka - prvega 16. maja, drugega pa 28. junija. V obeh primerih je bil rok za odpravo pomanjkljivosti tri mesece od posameznega tehničnega pregleda, so še povedali na MOP-u in na ta način zavrnili namigovanja, ki so se pojavila v javnosti, da je zadnji čas za odpravo napak 27. julij.

Sicer pa je rok za dokončanje projekta postavila tudi Mestna občina Ljubljana. Športni park naj bi ji bi se začel uporabljati 30. julija, po prvotnem načrtu pa 30. junija. Ljubljanski župan Zoran Janković zdaj pravi, da ta datum, ko gre za uporabno dovoljenje, nima nobene posebne vloge, saj bo po njegovih besedah dovolj zgodaj že, če bo to izdano nekaj dni pred 10. avgustom. Tedaj bo s košarkarsko tekmo med Slovenijo in Španijo odprta dvorana, dan pozneje pa z nogometno tekmo med Slovenijo in Avstralijo še stadion.

MOL dopolnil vlogo za razpis
Pojasniti velja, da so na ministrstvu za okolje poudarili, da lahko za začetek izdajo tudi odločbo o poskusnem obratovanju. Pogoj za to je, da je objekt zgrajen v skladu z izdanim gradbenim dovoljenjem.

Spomnimo še, da se je MOL pred kratkim prijavil na razpis ministrstva za šolstvo in šport za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo. Z ministrstva so v petek sporočili, da je vloga MOL-a nepopolna, zato so občino pozvali, naj jo dopolni in priloži še manjkajoči obrazec analize stroškov in koristi. MOL je to že storil, je zatrdil Janković.

Kdaj bo stadion uradno prevzet?