Irina Osipenko in Matjaž Nemc sta na poroko povabila tudi Nemčevega nadrejenega, Boruta Pahorja. Foto: Aljoša Videtič
Irina Osipenko in Matjaž Nemc sta na poroko povabila tudi Nemčevega nadrejenega, Boruta Pahorja. Foto: Aljoša Videtič

V filmčku manekenka nastopa v vlogi turistke, ki obiskuje različne lokacije po Sloveniji, so za Slovenske novice, kjer namigujejo na to, da je delo svoji ženi prek poznanstev omogočil ravno Nemec, pojasnili v STO-ju in dodali, da je režiserka filma Jasna Hribernik. Nemec je ob tem odločno zanikal, da je svoji ženi priskrbel službo. "Popolnoma in v celoti zavračam namigovanja, saj so neresnična," je povedal za časnik.

Za tri snemalne dni 2.060 evrov
V organizaciji niso želeli razkriti, kolikšen honorar je za svoje manekensko delo prejela Osipenko Nemčeva - kot piše časnik, so v STO-ju dejali, da je honorar "dogovor med njo in producentom (izvajalcem) in bo izplačan s strani producenta, ki jo je najel". Pozneje je višino honorarja razkrila manekenka sama in pojasnila tudi okoliščine, v katerih je dobila delo: "K sodelovanju me je povabila režiserka, honorar mi bo izplačala produkcijska hiša, ki me je najela. Honorar za tri snemalne dni znaša 2.060 evrov."

Nemec na vprašanje, ali je o poslu svoje žene obvestil svojega nadrejenega, torej premierja Pahorja, odgovarja: "V nobenem pogledu ne obveščam predsednika vlade o delovnih aktivnostih svoje žene."

Manekenka ob tem dodaja, da je profesionalna manekenka in da zato sodeluje "z vsemi kakovostnimi naročniki in produkcijskimi hišami". To je sicer njeno prvo delo za kakšno javno ustanovo ali zavod.