Vlada naj bi se na Gorenjskem mudila dva dni. Foto: RTV SLO
Vlada naj bi se na Gorenjskem mudila dva dni. Foto: RTV SLO
Neurje v Severozahodni Sloveniji

Premier Janez Janša si je tako namesto odprtja nove proizvodne hale podjetja Domel v Železnikih ogledal prizorišče in posledice močnega neurja. Predsednik vlade je prizadetim zagotovil, da bo vlada za odpravo posledic storila vse, kar je v njeni moči, v sredo pa bo neurje prva točka seje vlade v Kranjski Gori.

"Na poti v Železnike smo videli, da je bila ujma res huda. Po prvih podatkih je v zelo kratkem času padlo od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter, kar je povzročilo tudi to razdejanje, kateremu smo priče v Železnikih in okolici," je povedal premier.

Gorenjska zmanjšuje razvojni zaostanek
Ostale aktivnosti premierja in ministrov so potekale po načrtih. Janša je povedal, da je Gorenjska od zadnjega vladnega obiska pred dvema letoma napredovala, zmanjšala razvojni zaostanek in postala regija z najnižjo stopnjo brezposelnosti. Premier je med drugim izpostavil tudi dograditev gorenjske avtoceste, ki naj bi bila končana prihodnje leto.

Minister za promet Radovan Žerjav se je mudil v mestni občini Kranj, kjer je z županom Damijanom Pernetom spregovoril predvsem o obnovi državnih cest.

Kljub pozitivnim gospodarskim dejavnikom je Gorenjska podpovprečno razvita regija, saj desetina slovenske delovne sile ustvari 8 odstotkov dobička in kar 11 odstotkov izgub. Spodbudno pa je to, da se je število nezaposlenih v zadnjih dveh letih vseeno zmanjšalo za 37 odstotkov.

Neurje v Severozahodni Sloveniji