Foto: Twitter profil stranke SDS
Foto: Twitter profil stranke SDS

Predsednik SDS-a in premier Janez Janša je v soboto na regionalnem srečanju stranke SDS v Leskovcu pri Krškem povedal, da SDS ne izključuje nikogar, da pa za sodelovanje v prihodnjih vladnih koalicijah postavlja nekatere vsebinske pogoje.

Med pogoji za sodelovanje v prihodnji koaliciji je Janša navedel tudi "striktno spoštovanje vrednot slovenske ustave." Prav tako morajo stranke, ki bodo sodelovale s SDS-jem v prihodnji koaliciji, vnaprej povedati, da bodo podprle resolucijo Evropska parlamenta o obsodbi vseh totalitarnih režimov.

Ob tem je opozoril še, da precepljenost prebivalstva proti covidu-19 še vedno ni na želeni ravni, saj se nekateri ne želijo cepiti. "Težko je poslušati tiste, ki se norčujejo iz ukrepov, češ, meni ne bo nič hudega. Zaradi njih umirajo ali hudo zbolevajo drugi," je dodal.

Janša je zbranim tudi povedal, da je bilo do zdaj opravljenega veliko dela, čeprav se je država spopadala in se še vedno spopada z epidemijo. Ob tem je vlada naletela na kritike opozicije, ki v preteklih letih po njegovem ni veliko naredila: "Zaradi slabega upravljanja države veliko ni bilo narejeno, potrošenega pa je bilo veliko denarja. Danes sicer poslušamo, da bodo tisti, ki niso zgradili enega samega doma za starejše ali ene same bolnišnice, delali stvari drugače."